USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Луцький юрист пояснив, чи може банк арештувати зарплатний або пенсійний рахунок

4 Листопада 2020 08:00
Луцький юрист Тарас Гупало пояснив, чи може банк арештувати зарплатний рахунок за несплату кредиту, аліментів тощо.

Відеороз’яснення він опублікував на youtube-каналі, пише Конкурент.

Зі слів юриста, банк, в якому ви осблуговуєтеся, може обмежити вас у праві розпоряджатится вашими коштами за відповідним приписом чи приватного, чи державного виконавця. А також за приписом нотаріуаса або ж рішенням суду. Фактично, якщо ви маєте якусь заборгованість перед третіми особами, то справа розглядається в судовому порядку. І рішення суду виконується шляхом арешту ваших коштів.

Нацбанк коментує це так: будь-який банк не розмежовує ваші кошти. Вони акумулються на єдиному рахунку, і він може бути арештований.

«Аби вийти з цієї ситуації, вам треба відкрити у банківській установі окремий спеціальний рахунок, на який будуть надходити цільові доходи: заробітна плата, стипендія, пенсія. Винятково у тому випадку, якщо виконавець звертається до банку, в якому відкритий рахунок, з вимогою арештувати рахунок, аби ви не могли розпоряджатися коштами, які там є. Тоді банк відмовляє виконавцю, мовляв, це цільовий рахунок і арештовувати його не можна», – зазначив Тарас Гупало.

Тобто якщо є цільовий рахунок, його арештувати не можна. Але певні відрахування з того рахунку все ж будуть здійснюватися на погашення боргу.

Детальніше про це дивіться у відео:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 4 Листопада 2020 08:56
дякую цьому молодому юристу, що переказав всі давно відомі статті
Лучанин до лучанин Показати IP 4 Листопада 2020 09:28
а я цього не знав, тож не розписуйтеся за все наше село одноосібно! не цікаво - закрили сторінку, пішли далі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus