USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через блокування рахунків «Луцьктепла» лучани – без теплових пунктів

22 Січня 2018 13:16
Через блокування рахунків ДКП «Луцьктепло» мешканцям шести багатоповерхівок не можуть встановити індивідуальні теплові пункти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 22 січня.

Зверення про допомогу при встановленні індивідуальних теплових пунктів до міської ради направили мешканці будинків № 5, 5а, 5б, 9а, 9б на проспекті Молоді та будинку № 31 на проспекті Соборності.

Як відзначила мешканка одного з будинків Марія Хромова, встановлення індивідуальних теплових пунктів разом із лічильниками вони добиваються ось уже два роки, попередньо звернення вже скеровували до ЦНАПу та ДКП «Луцьктепло».

Мешканці бідкаються на збільшення тарифів. Індивідуальні теплові пункти, своєю чергою, дозволили б мінімізувати втрати опалення та сплачувати за послуги, згідно з показниками лічильників.

У ДКП «Луцьктепло» пояснили, що зупинка програми Європейського банку реконструкції та розвитку, відповідно до якої мешканцям мали би встановлювати індивідуальні теплові пункти, пов’язана з арештом рахунків підприємства фірмою «Тепелен».

«ІТП мали встановлювати за грантові кошти, ми не можемо розпоряджатися грантовими коштами, не використавши кредитів. Тобто має бути черговість: спочатку ми маємо використати кредитні кошти, а потім звертатися за грантовими. А ми не можемо навіть розрахуватися за вже виконані роботи через блокування рахунків», – акцентувала директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна й додала, що не знає, як можна розв’язати цю проблему.

Тож члени комісії рекомендували мешканцям будинків спробувати отримати кошти через інші програми, зокрема енергозбереження та ті, що сприяють розвитку ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus