USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцький комбінат шкільного харчування програє тендери

21 Лютого 2022 16:23
Директорка Луцького комбінату шкільного і студентського харчування нарікає на конкурентів, які демпінгують ціни на ринку, через що її заклад програє тендери.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Депутати розглянули звіт про роботу комбінату за 2021 рік. Як зазначила директорка Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Світлана Шмід, заклад торік обслуговував 25 шкіл Луцької громади. Також підприємство виграло тендер на організацію харчування у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства на харчування в перинатальному центрі, дитячій лікарні та санаторії «Дачний». Також торік комбінат надавав послуги з харчування в обласній інфекційній, обласній клінічній та Луцькій міській клінічній лікарнях, де годували пацієнтів, хворих на коронавірус. Також підприємство орендує приміщення їдальні в обласній раді.

З її слів, сьогодні підприємство опинилося в непростому становищі, адже на ринку з’явився конкурент – київська фірма, яка значно зменшує ціну. Так, приміром, було на торгах для організації харчування у школах, проте перші торги не відбулися. Так само комбінат програв тендер на організацію харчування в санаторії «Дачний».

«Комбінат не може псувати свою репутацію і забезпечувати триразовим харчуванням за 60 гривень на день хворих дітей», – пояснює вона.

Також комбінат програв тендер на організацію харчування в чорнобильських районах київському підприємству. Якщо ж говорити про харчування у школах Луцька, то собівартість порції за розцінками луцької та київської фірм відрізняються.

«Вони (конкуренти – ВН) дають на 800 тисяч менше, це приблизно по 30 гривень за порцію», – пояснила Світлана Шмід.

Такої ціни комбінат не може собі дозволити. Зі слів директорки підприємства, вартість порції в школі – 35 гривень. Зменшити її можуть хіба за заявами батьківських комітетів.

«На сьогоднішній день є багато звернень від батьківських комітетів перейти на 30 гривень. Вони згідні на зменшення порцій, щоб було менше білків і ми йдемо на поступки. Але якщо виконувати постанову уряду, то ми маємо дотримуватися енергетичної цінності порції. Але якщо батьківський комітет дає згоду, ми переходимо на зменшення вартості», – переконує очільниця комбінату шкільного харчування.

З її слів, управління освіти її вже попередило про те, що в разі програшу торгів на організацію харчування, з підприємством розірвуть договори оренди. А це, переконує Світлана Шмід, – шлях до банкрутства підприємства.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Куні Показати IP 21 Лютого 2022 16:45
Це взагалі дурниця віддавати роботу аферистам і спритникам з інших регіонів, область має заробляти і збагачуватися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus