USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Луцький костел - у списку незвичайних святих місць України

22 Серпня 2016 08:46
Одним з незвичайних святих місць України визнали Луцький костел Святих апостолів Петра і Павла.

ТОП-9 таких місць уклало видання WoMo.

"Костел, який належав ордену єзуїтів, зведений 375 років тому за проектом знаменитого італійського архітектора Джакомо Бріано. За майже чотири століття він пережив декілька пожеж, тому відбудовувався заново і не зберігся в первозданному вигляді", – пише видання.

Втім підземелля головного римо-католицького храму Луцька, йдеться далі, оригінальні.

"Блукати таємничими багатоярусними лабіринтами – оце так пригода! Будьте обережні, адже легенда гласить, що у підземеллях, які служили підземним храмом, тюрмою і кладовищем, можна зустрітити привида 19-річної дворянки Магдалени Рожицької, дружини колишнього коменданта Луцька генерал-майора Степана Тализіна", – розповідає автор публікації.

Окрім луцького храму, до переліку незвичайних святих місць України увійшли Свято-Троїцький кафедральний собор у Чернігові, каплиця Нерукотворного Спаса у селі Першотравневе Харківської області, Свято-Воскресенський кафедральний собор у Сумах, Миколаївський кафедральний собор у Чернівцях, Свято-Троїцький собор у містечку Новомосковськ Дніпропетровської області, костел Святих Петра і Павла у Кам'янці-Подільському, храм Покрови Пресвятої Богородиці у селі Пархомівка Київської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus