USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Луцький марафонець здолав 157 кілометрів за 24 години

19 Вересня 2016 15:11
Лучанин Андрій Пилипюк встановив особистий рекорд та фінішував 9-им у 24-годинному ультрамарафоні «Самоперевершення», який відбувся цими вихідними у Києві. Про це написав сам спортсмен на своїй сторінці у Фейсбук.

Стартував мега забіг у суботу о 12:00 годині, а закінчився рівно через 24 години у неділю, 18 вересня.

Луцький бігун гідно виступив на змагання та зайняв офіційне 5-те місце у віковій групі 23-39 років та 9-те місце в загальному чоловічому заліку.

«Все чудово, просто чудово, дуже позитивні враження і безцінний досвід!», - захоплено поділився своїми емоціями Андрій у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Як розповідає лучанин, у цьому забігу завше брали участь по 2-3 чоловіки максимум у кожній віковій категорії, тому медалями нагороджувалися всі, відповідно рівень конкуренції був низьким. Минулорічний рекорд ультрамарафону був 135 кілометрів, тому спортсмен та його команда підрахували, що для перемоги Андрію вистачить пробігти 150 км. Відповідно до цього і проводилися всі тренування.

«Проте цього року у мою категорію заявилося 8 чоловіків, і всі бігли один краще другого. Відтак, результат цьогорічного чемпіона вражає - рівно 200 кілометрів за 24 години, до такого повороту ми звісно не були готовими.... До 108-го кілометру, я йшов на третій позиції, потім звісно вже почав відставати, оскільки розраховував сили на 150 кілометрів, а не на 200... Цьогоріч на трасі була жахлива спека - в усіх значеннях цього слова, відтак, мені за мій результат та 5 місце в групі не соромно», - розповідає про змагання лучанин.

«На наступний рік треба буде повторити і піднімати планку!», - оптимістично додає бігун.

Аби поділитися своїми емоціями та досвідом, лучанин відтворив найяскравіші моменти та спогади з історичного 24-годинного забігу:

«Кілометр 10: Всі бігуни вітають один одного зі стартом. Перші учасники вириваються вперед, беруть трішки більшу швидкість, аби зробити мінімальний відрив.

Кілометр 15: У шлунку забагато рідини, вжитої перед стартом, - перші неприємні відчуття.

Кілометр 42: Долаємо відмітку класичного марафону. Час 3:55:50. Хороший настрій, піднесене самопочуття. Стан легкості. Випереджаємо плановий графік руху на 9 хвилин. Відводимо виграний час на пішу прогулянку.

Кілометр 65: У мій шлунок силою, у прямому значенні цього слова, впихають два шматки сирної запіканки. Організм не хоче їсти, але енергія швидко закінчується. Після перекусу переходимо на пішу ходьбу, аби їжа засвоїлася.

Кілометр 85: На вулиці темніє, стає прохолодно. Вздовж траси організатори забігу виставляють факели та свічки - явище фантастичне.

Кілометр 90: Їмо гарячий суп. Я б сказав п'ємо суп, адже сама його начинка в організм йде дуже важко.

Кілометр 100: Виграю 10 хвилин у мого минулорічного 100-кілометрового забігу. Йду на третій позиції, відстаю від лідера всього на 2 кілометри.

Кілометр 108: Перша велика 20-хвилинна перерва. Масаж м'язів ніг. Пауза на 10 хвилин сну. Організм починає гостро реагувати на холод, не може самостійно підтримувати сталу температуру тіла, доводиться одягатися. Після відпочинку волонтери підіймають мене за руки, ставлять на ноги - починаємо повільний, але впевнений рух далі.

Кілометр 120: Друга велика перерва. Добровільно їм 100 грам супу. Засинаю на наступні 30 хвилин. Тіло переохолоджується, навіть у спальному мішку зігрітися дуже важко. Крізь сон чую, як повз мене пробігають інші марафонці, вони вже значно вириваються вперед за цей час. Волонтери одягають рукавички на руки, підіймають та змушують рухатися далі.

Кілометр 135: Звичайні бігуни, які щойно вийшли на ранкову пробіжку, біжать значно швидше, ніж ми. Через кожен наступний кілометр з'їдаю по одній котлеті, і так п'ять раз - поповнюю запаси енергії.

Кілометр 155: Намагаємося бігти з останніх сил із прискоренням. З боку це виглядає не дуже швидко, але все ж ми добігаємо останні лічені хвилини. Судді вигукують слова підтримки.

Кілометр 157: Лунають три гучні постріли, які символізують фініш 24-годинного бігу. Ми зупиняємося й кидаємо пакетик з номером на місці, де завершили біг, сходимо з дистанції. Суддівська колегія міряє трасу й відстань, яку подолали всі марафонці.

Фініш: Ми ще багато спілкувалися із моїми волонтерами, жартували, сміялися, пили колу. Під час розмови відчув, що засинаю на ходу. Ліг на каремат й одразу заснув. Скільки часу спав - я не знаю. Але коли мене розбудили на нагородження, то відчув, що все тіло оніміло - від рук до кінчиків пальців ніг».
«Офіційний результат оголошений суддями: 157,709 кілометрів та 5-те місце у віковій групі», - пригадує лучанин одну з найприємніших митей у своєму житті.

Варто додати, що під час змагань «Лучеськ півмарафон 2016», які відбулися в обласному центрі Волині 11 вересня, дистанцію у 21 кілометр Андрій Пилипюк подолав з часом 01:29:36. Відтак, завдяки такому результату йому вдалося зайняти 8-ме місце в групі та 15-те місце в загальному чоловічому заліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 19 Вересня 2016 17:53
Як таке можливо стікі пробігти???? Молодець!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus