USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Масове свято спорту зібрало сотні учасників у центрі Луцька

11 Вересня 2016 15:47
Сотні лучан та гостей міста різного віку та статі, професійні спортсмени та аматори, взяли участь у масштабному святі спорту та здорового способу життя – півмарафоні, що відбувся вперше у Луцьку 11 вересня.

Маршрут змагань “Лучеськ півмарафон 2016” пролягав центральними вулицями міста, а старт та фініш обладнали поблизу головного корпусу СНУ імені Лесі Українки. У рамках заходу сотні учасників змагалися у бігу на дистанції 21,0975 кілометра, 10 та 5 кілометрів, в естафеті 4 по 5 кілометрів. Дитячі забіги відбулися на дистанціях 100, 500 та 1000 метрів.

Зважаючи на спекотні погодні умови, на трасі для учасників змагань встановили душ. Для створення яскравої атмосфери свята паралельно з забігами відбувалися показові виступи з різних видів спорту. Для вболівальників діяли зона вуличної їжі від ТМ «Дмитрук. Гриль» та пекарні «ФРАНС. УА», легкоатлетична фан-зона «Дитяча легка атлетика» тощо.


У змаганнях взяли участь як наймолодші лучани, так і спортсмени-аматори поважного віку. Найстаршому учаснику змагань, Олександру Майданському, невдовзі виповниться 75 років. Представник спортивного клубу «Ковель» зізнався, що враження від пробігу лишилися чудові, він навіть почав відчувати себе здоровішим. Ковельчанин наголосив, що біг – це найдоступніший вид спорту, а ті, хто бігають – найздоровіші у світі. Тож порадив присутнім бігати замість того, щоб сидіти на дивані та ковтати таблетки.

Водночас, найстаршим, хто подолав півмарафонську відстань у понад 21 кілометр став учасник, якому виповнилося 70 років у день змагань. Киянин Микола Плюйко зауважив, що щасливий відзначати день народження разом з усіма лучанами та побажав, аби такий спортивний захід продовжувався у наступні роки, а лучани стали прихильниками фізкультури та спорту.

Керівник відділу маркетингу та бренд-менеджер компанії «Дмитрук», яка стала спонсором дійства, Тарас Скорупський розповів, що компанії вдалось долучитись до проведення такого масштабного заходу, як «Лучеськ півмарафон 2016», ще на початку формування ідеї. У різних країнах світу та Європи проведення півмарафонів є сучасним трендом, так два тижні тому у Мінську на старт таких змагань вийшли 20 тисяч учасників. Нині мова йде про проведення такого заходу у Луцьку щорічно, як мінімум на п’ять років. З понад 400 дорослих учасників луцького півмарафону 60% становлять приїжджі – гості з Білорусі, Польщі, практично усіх областей України. Цьогоріч у змаганнях брали участь до тисячі дорослих та юних учасників, тож на його думку, завдяки таким заходам у місто можна залучити туристів. У наступні роки півмарафон планують організовувати у ще більших масштабах.


Перемогу на півмарафонській дистанції у запеклій боротьбі вирвав волинянин, представник Горохівського району Юрій Русюк. Другим фінішував представник СК «Ковель» Сергій Марчук. Бронзовим призером став представник міста Козятин, що на Вінниччині, Олег Якимчук.

Лідери змагань зізналися, що траса півмарафону була хорошою. Юрій Русюк подякував за підтримку вболівальникам та зауважив, що стартувати на рідній Волині завжди приємно.

Своєю чергою, переможниця півмарафонського забігу Оксана Оксенюк розповіла, що задоволена своїм результатом (1 година, 22 хвилини і 37 секунд), тому що наразі це її перший півмарафон після народження дитини.

Найшвидші учасники змагань отримали грошові призи та нагороди. Так, на відстані 5 кілометрів серед жінок третій результат продемонструвала Ірина Лисюк, другою до фінішу прийшла Анастасія Сидоренко, а перемогу з результатом 19 хвилин та 14 секунд здобула Анастасія Лебідь.

Серед чоловіків на аналогічній дистанції третім став Микола Чубарик, срібло здобув Сергій Юцишин, а переміг Леонід Шелест.

На дистанції 10 кілометрів серед жінок третьою прийшла до фінішу Катерина Ласкаржевська, другу позицію здобула Катерина Макарук, а найшвидшою виявилася Марина Соболевська. Серед чоловіків на цій дистанції третім став Дмитро Демчук, другим – Микола Гейне, а найшвидшим – Ігор Пилипів з Львівщини.

На півмарафонській відстані 21,0975 серед жінок третє місце посіла Ірина Масник (Тернопіль), друге – Юлія Тарасова (Одеса), а перемогу здобула Оксана Оксенюк (Луцьк).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
анонімка Показати IP 11 Вересня 2016 16:14
Шо небудь!!!!
недолуго Показати IP 11 Вересня 2016 16:39
Фоток багато та як завжди тут без толку, бо майже усі зняті стоячи на драбині а останні взагалі показушні, такого сміття в неті валом
Анонім Показати IP 11 Вересня 2016 17:19
Та нормальна подія,Падалко була.
менгель Показати IP 11 Вересня 2016 18:05
Гарнi фото та сама подiя
Рома Показати IP 11 Вересня 2016 18:06
І хто це Падалко?
водій до Рома Показати IP 12 Вересня 2016 11:19
Покровського секретар ;)
Микола Показати IP 11 Вересня 2016 19:22
Якось невдобно за наших керовніків і депутатів. От житомирський мер - ледве, але добіг. А де наш мер з молодою командою ? Чи може за пивом в очко граєте? Козюру шось серед авангарду не видко. Треба, хлопці, бігати бо як прийде пора втікати, то не зможете.
Sport до Микола Показати IP 13 Вересня 2016 19:46
Був МОКЛИЦЯ -заступник мера пробіг всю дистанцію сам бачив
Bу Bunny Показати IP 11 Вересня 2016 19:33
А ДЛЯ ЧОГО Роман Бондарук виставив своє пузо???
ромка до Bу Bunny Показати IP 11 Вересня 2016 21:14
пластіком знищів, промбуд-5 розкрав, а в спорті ще треба набити ручку золоту!!! а сам я г........
НАСЯ Показати IP 11 Вересня 2016 19:56
Вроді всі спортсмени але ..чому ж такі тіла у спортсменів обвислі? Або дуже худишкі ноги патики, ніякої спортивної форми нажаль!!!
анонім до НАСЯ Показати IP 12 Вересня 2016 11:34
ха, цікаво було б побачити що ти за пташка......"худі", "товсті"......
До By Bunny Показати IP 11 Вересня 2016 20:05
Бо все решта таке дрібненьке, шо і не вартує того, щоби на показ виставляти. Ото, що має найбільше, то тим і хвалиться.
Про фотку Бондарука Показати IP 11 Вересня 2016 22:25
Та ви, панове, ніц не розумієте. То Бондарук по системі Станіславського вишуканою пластикою граціозного оголеного торса артистично виразив недюжий інтелект, правда, вибракованого депутата. Або скоріше всього знов шось вкрав і втікає від поліції.
Володимир Показати IP 12 Вересня 2016 09:14
Справжні полішуки позбирались .... Тільки все обгадити.... Встаньте з дивану і зробіть щось корисне.
Анонім до Володимир Показати IP 12 Вересня 2016 14:40
У дзеркало видать задивився

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus