USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький медцентр заробив 700 тисяч гривень

1 Жовтня 2014 14:04
Центр з надання медичних послуг, створений при Центрі первинної медико-санітарної допомоги дає можливість закрити бюджетні «дірки», які часто виникають в закладі.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 1 жовтня.

Члени міськвиконкому заслухали звіт про роботу Центру первинної медико-санітарної допомоги. Головний лікар закладу Ігор Гнетньов розповів про те, як ЦПМСД готується до зими та як вирішують проблему з нестачею фінансування.

З його слів, заклад обслуговує більше 60 тисяч громадян. На обліку перебуває 4,9 тисячі пільговиків – чорнобильці, інваліди, учасники бойових дій, люди, хворі на епілепсію.

Кошторис загального фонду закладу за 8 місяців цього року складав 5,8 мільйона. Але разом з тим в Центрі змушені шукати додаткові кошти. З бюджету фінансування на медобслуговування одного відвідувача становить 1,2 гривні. Але цю суму вдалося збільшити за рахунок спонсорських коштів до 3 гривень. Однак, додає він, навіть цієї суми недостатньо.

Крім того, в закладі створений небюджетний Центр з надання медичних послуг, де є 34,5 посади лікарів та молодшого медперсоналу. Зі слів Ігоря Гнетньова, Центр заробив 707 тисяч гривень, ще 191 тисяча гривень надійшла як благодійні внески, а 250 тисяч – як палат за оренду. Півмільйона гривень з цієї суми витратили на заробітну плату працівникам, а решту недофінансування заклад має можливість перекрити по загальному фонду Центру первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, ці гроші витрачалися на поточні ремонти, розрахунок за пальне, покривалася нестача ліків, закуповувалися канцтовари, офісна техніка. До слова, 90% робочих місць закладу – комп’ютеризовані.

Ще одна проблема – обладнання. Зокрема, йдеться про рентгенапарат, який хоч і випущений у 90-х роках, та вже потребує ремонту.

Також ЦПМСД в своїй структурі має амбулаторію сімейної медицини на вулиці Привокзальній, де необхідно завершити ремонт другого поверху, аби вона запрацювала в повну силу. Ще в закладі очікують відкриття амбулаторії на Дубнівській. Крім того, відкрита амбулаторія на базі ПП «Несвіч», а ще працівники Центру обслуговують завод «Кромберг енд Шуберт», хоч він перебуває й за межами міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
знаючий Показати IP 1 Жовтня 2014 20:54
сама гірша поліклінніка міста де працюють самі тупі лікарі(хабарники)
точно знаю Показати IP 2 Жовтня 2014 11:57
Шо гобидився бо за 50 гри лівий больнічний не дали? А 100 зажав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus