USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поміч від поляків: Луцький пункт допомоги відправив на схід багатотонний вантаж для військових

5 Липня 2022 15:17
Спекотні дні – не завада для Луцького центрального пункту допомоги. Незважаючи на температуру, яка минулого тижня сягала понад +30, логістика й адміністрування закладу працюють, немов годинник. Вантажі приймаються і відвантажуються, ведеться спілкування з благодійниками.

Про це 5 липня повідомили у Луцькій міській раді.

За період з 27 червня до 2 липня було видано 8,5 тонн вантажів для військовослужбовців, загонів тероборони та медичних закладів, що обслуговують армійців. Наразі усі машини доїхали до пунктів призначення.

Примітно, що минулого тижня майже у кожному запиті, окрім тих речей, що видавав Луцький центральний пункт допомоги, традиційно, були й "особливі" позиції. Мова про військову амуніцію і техобладнання. Тому волонтери дуже радіють, коли до пункту надходять речі, які завжди в ціні.

Читати ще: У Луцьку в центральний пункт допомоги діти приносять для військових смаколики та власні малюнки

2 липня під драмтеатром припаркувалася фура з Польщі. Вона привезла гуманітарну допомогу з Білостока, що є містом-партнером Луцька. У причепі те, чого так потребують і військові, і цивільні: продукти довготривалого зберігання, одяг, ліки, рації, генератори, засоби гігієни. Усього – 13 тонн.
Власним коштом доправити усе на Волинь зголосилася фірма "Скандіка". Її віце-президент Павел Соколовскі особисто сів за кермо фури, адже понад усе хоче, щоб Україна якнайшвидше перемогла російських окупантів.

"Хочу вашим воїнам сказати: ви бороните не лише Україну, а й Польщу, усю Європу. Слава Україні, Слава Героям. Не опускайте рук. Незабаром Україна знову поверне усі свої території. Ми ж допомагатимемо, чим зможемо, щоби це сталося у стислі строки", – зазначив польський підприємець.

Луцький центральний пункт допомоги працює з перших днів війни. За час своєї гуманітарної місії встиг відправити понад 600 тонн вантажу. Знаючи це, навіть у вихідні дні сюди продовжують йти люди.

Лучанин Максим Миронов – один з таких благодійників. У свої 15 хлопець розуміє: у гарячих точках однаково сутужно як військовим, так і цивільним. Тому приніс волонтерам дитячий одяг, малюнки та взуття. Працівники пункту дуже цінують таку допомогу. Адже пожертви допомагають нашим безстрашним воїнам краще бити ворога і гнати його з нашої землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 5 Липня 2022 15:50
Ще геодані напишіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus