USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький школяр-винахідник поїхав на конкурс програмістів у Бухарест

26 Травня 2016 15:11
Сімнадцятирічний Михайло Куделя створив мобільний додаток для організації навчального процесу «Помічник вчителя», з яким здобув перемогу на міській, обласній та Всеукраїнській олімпіадах. Така програма може допомогти вчителям відмовитися від журналів і методичок, адже список учнів, оцінки та розклад занять будуть у телефоні.

Його історія зворушила всю Україну (нещодавно про обдарованого учня розповідало кілька центральних телеканалів), - йдеться на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Інформаційне агентство Волинські новини також повідомляло про талановитого хлопця.

Аби потрапити на міжнародний конкурс програмістів у Бухаресті сім’ї юного винахідника потрібно було зібрати 25 тисяч гривень. До від’їзду родичам і знайомим Михайла вдалося знайти ледь більше половини.

Другу частину лучанину виділив Фонд Ігоря Палиці.

«Допомога обдарованій молоді – один із успішних напрямків праці Фонду. Тож лишитися осторонь ми просто не могли, – зазначає виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Орест Маховський. – Підтримати талановитого юнака – то не благочинний жест, а сприяння розвитку і міста, і Волині».

Зараз Михайло Куделя з мамою Ольгою вже у Бухаресті. Попереду – 5 конкурсних днів. У міжнародній олімпіаді беруть участь представники 56 країн, які змагатимуться зі своїми розробками у найрізноманітніших напрямках IT-технологій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus