USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні тепер можна викликати лікаря за допомогою мобільного додатку

13 Червня 2019 13:17
В Україні з’явився мобільний додаток екстреного виклику допомоги, розроблений фахівцями Міністерства охорони здоров’я. Викликати медика можна одним кліком з допомогою смартфона.

Про новий додаток розповіли в ефірі «Сніданку з 1+1», пише УНІАН.

Як відомо, в Україні тільки десять людей зі ста вміють робити масаж серця і штучне дихання. Щорічно до лікарні не встигають доїхати близько 150 тисяч постраждалих. 60 тисяч помирають від раптових серцево-судинних захворювань. Ще 90 – від травм. Цих випадків могло бути менше, якби постраждалі отримали першу домедичну допомогу.

«Тобто до приїзду швидкої. До того, як людина потрапить до лікаря. Нещасний випадок може статися від вас десь за 100, 200, 300 метрів, десь за поворотом, де ви не бачите», – розповідає директор «Українського медичного центру безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій МОЗ України» Максим Циганок.

Але тепер викликати парамедика можна завдяки системі екстреного виклику. Це додаток для смартфона DocRadar – розробка українських ІТ-фахівців спільно з МОЗ.

Якщо вам чи комусь із перехожих стало зле, а ви навіть не знаєте, де перебуваєте та адресу. Тоді достатньо натиснути лише одну кнопку «Екстрений виклик» і система сама визначить ваше місцеперебування, і фахівець зможе відшукати вас. Коли ви натиснули на екстрений виклик, вона автоматично шукає в радіусі найближчого кілометра медика. Або людину, яка може надати вам допомогу. Якщо не знаходить у радіусі кілометра, знаходить в радіусі трьох кілометрів. Коли найближчий «рятівник» прийме виклик, система автоматично прокладе маршрут до потерпілого.

Завести кишенькового рятівника дуже просто. Потрібно встановити додаток на смартфон і підтвердити номер телефону. У DocRadar є можливість викликати не тільки рятувальника, але й лікаря будь-якої спеціалізації. Це може бути сімейний лікар, медсестра для уколу або навіть ветеринар.

Незабаром розробники обіцяють долучити до системи рятувальників ДСНС і поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus