USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Луцький спиртзавод відновив і знову припинив роботу

4 Вересня 2014 08:00
Про те, що Луцький спиртогорілчаний комбінат запрацював і вже випустив першу партію продукції, повідомили у Києві 17-го липня, а вже сьогодні ДП «Укрспирт» інформує, що змушене зупинити виробництво.

Нагадаємо, Луцький спиртогорілчаний комбінат працює із 1946-го року. На підприємстві виготовляли 32 види горілки.

Депутати Луцькради запевняли, що «золоті яйця» в бюджет може приносити луцьке підприємство, але столичне керівництво не дає заводу працювати.

«Наше підприємство колись «злили», аби конкуренти могли процвітати», - пояснював депутат Сергій Сівак.

Йшлося й про те, що «Укрспирт» хочуть приватизувати, йому ж і підпорядковується луцький комбінат.

У Луцькій міськраді клопотали, аби ДП «Луцькому спирто-горілчаному комбінату» повернули статус самостійної юридичної особи, але це не вдалося.

Все ж спиртзавод відновив роботу. Навіть виготовив першу партію - 300 000 пляшок об’ємом 0,5 літра та 120 000 пляшок об’ємом 0,25 літра.

Але, як з’ясувалося, запрацював завод ненадовго.

Зауважимо, вчора, 2 вересня, Інформаційного агентства Волинські Новини отримало інформацію, буцімто Луцький спиртогорілчаний цех повноцінно ніхто не запускав, а лише розлили спирт у пляшки, які зберігалися на складах, і продали. Мовляв, це була така одноразова акція. Аби перевірити факти, редакція звернулася за офіційним коментарем в ДП «Укрспирт». Там ні підтвердили, ні спростували інформацію. Сказали лише, що відповіді дадуть виключно на інформаційний запит. Його їм і направили.

Сьогодні ж на офіційному сайті державного підприємства повідомили, що вони вже спирт не розливають і припиняють свою роботу. Пояснюють це тим, що Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Державної фіскальної служби України не продовжив термін дії ліцензії на право оптової торгівлі спиртом етиловим.

Відповідно, це підтверджує інформацію про те, що на Луцькому спиртогорілчаному комбінаті горілку не розливають. Про деталі ІА Волинські Новини розповість після отримання офіційної відповіді на запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Суд Показати IP 4 Вересня 2014 09:10
ДП "Укрспирт" --- поверніть кредит в сумі 5 млн.грн. у Західінкомбанк, так як ви тепер є правонаступником Луцького спиртогорілчаного комбінату ...................чому прокуратура і МВС не притянуть до відповідальності колишнє керівництво ; шукайте Іванющенка (Юра Єнаківський) теж !!!
Народна довіра Показати IP 4 Вересня 2014 10:12
Дякуемо Свободі та іх міністру Швайці яким рулить Юра Єнаківський

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus