USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Золоті яйця» в бюджет може приносити Луцьке підприємство

23 Червня 2014 16:26
Депутат Луцької міської ради вважає, що, коли запрацює Луцький спиртогорілчаний комбінат, то місто отримає чималі надходження в бюджет. Мовляв, «завод сплатив за 2010-й рік 62,5 мільйона гривень й приносив «золоті яйця» для бюджету Волинської області».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва сьогодні, 23-го червня.

Зі слів депутата міськради Сергія Сівака, сьогодні завод щомісяця проїдає з державного бюджету 500 тисяч гривень на зарплату, натомість, раніше це був прибутковий бізнес. Він запевняє, що усе це - через позбавлення підприємства статусу «юридичної особи» «старою» владою.
«Зараз завод має статус цеху, і ми вже робили звернення у Кабмін з цього питання, однак відповідь вразила. Нам відмовили у повернення статусу, мовляв волинська горілка немає попиту. Наше підприємство колись «злили», аби конкуренти могли процвітати, тут і спирт свій виготовлявся, й розливали горілчані вироби. Для медичних потреб теж виготовлявся спирт із зерна, й він був високої якості. Наш завод стоїть, а тим часом, під марками «Волинь», «Волинська» випускають горілку у Харківській, Львівській, Одеській областях», - пояснює Сергій Сівак.

Обранець громади наголошує, що він зустрівся з оптовиками й узяв у них гарантійні листи на закупівлю волинської горілки, що дозволяє говорити про попит.

Профільна комісія одноголосно підтримала Проект рішення «Про повторне звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо повернення Луцькому СГК статусу самостійної юридичної особи та відновлення повноцінної виробничої діяльності на підприємстві».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Червня 2014 19:22
Еремеев надумав обанкротили і прикупити за безцінь завод, за що гинули люди
Н2О до Анонім Показати IP 24 Червня 2014 10:45
А краще нехай простоює і ніяких прибутків ні місту ні області? Добре мислите, так далеко зайдемо... Яка різниця хто буде власником? Головне щоб були робочі місця і було поповнення бюджету, а не "жаба" всіх їла і все простоювало!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus