USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцький військовий госпіталь відзначить 75-річний ювілей

17 Травня 2016 08:31
75-ту річницю створення незабаром відзначать у Луцькому гарнізонному військовому шпиталі. Напередодні ювілею його відвідали меценати з-за кордону. На зустрічі йшлося про майбутні напрямки співпраці, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.

Для керівника німецької благодійної організації «Україна-допомога-Брайтшайд» Генріха Беннера це вже не перша поїздка на Волинь. А віднедавна гуманітарні вантажі в Україну доповнюють ще й медичним обладнанням.

Допомогу від нових друзів із Німеччини військові лікарі називають значимою. Адже їм доводиться працювати на обладнанні, якому багато літ. Потрібна сучасна апаратура, зокрема, ендоскопічна, аби застосовувати малоінвазивні методи. Втім, за словами керівника закладу, полковника медичної служби Олександра Хоменка, для учасників АТО, військовослужбовців ЗСУ і військових пенсіонерів доступне будь-яке обстеження. Останніми роками оновили УЗД-апарати, з’явилися травматологічне і відділення променевої діагностики, бак-лабараторія, кабінет гінеколога.

Ефективнішою роботою військовий шпиталь завдячує і волонтерській допомозі. Особливу увагу закладу вони почали приділяти, коли на сході України загриміла неоголошена війна. Встановити контакт із німецьким фондом Ордена Святого Лаврентія вдалося завдяки підполковнику, військовому капелану Миколі Гінайлу.

Розпочавши на Львівщині, благодійну місію в Україні німецький фонд здійснює більше 20 років. За цей час привезено кількасот гуманітарних вантажівок і більше 60 одиниць транспорту. Зі слів пана Генріха Беннера, хворим і знедоленим в Україні надалі допомагатимуть одягом. Підтримуватимуть і Луцький гарнізонний військовий шпиталь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 17 Травня 2016 08:42
Хоменко взагалі молодець, що відстояв госпіталь, а то б закрили вже давно.
свг Показати IP 17 Травня 2016 10:48
Хоменко вже пенсіонер тому потрібно писати =полковник медичної служби у відставці.\або в запасі\
до свг Показати IP 17 Травня 2016 18:17
Умнік - в тебе забули запитати де він .а ти зі своім запасом розуму в дупі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus