USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький виконком хотіли зробити прозорішим за 30 тисяч

3 Грудня 2014 16:29
У бюджеті Луцька на 2015 рік пропонували передбачити 30 тисяч гривень для впровадження системи електронного голосування членів виконкому.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 3 грудня.

На розгляд членів виконкому пропонувався проект рішення Про зміни до регламенту роботи виконкому. Згідно з цими змінами, планувалося робити відкриті засідання, за винятком випадків, «коли члени виконкому ухвалили рішення провести закрите засідання». Однак цей пункт вирішили змінити на слова «за винятком випадків, передбачених законодавством», себто, коли йдеться про питання, які стосуються персональних даних громадян.

Крім того, пропонувалося впровадити систему електронного голосування членів виконкому. Аби впровадити це в конференц-залі ЦНАПу, де нині вони проходять. На програмне забезпечення необхідно 70 тисяч гривень. А ось у залі засідань міськради таке нововведення було б дешевшим, адже там діє електронна система підрахунку голосів. Тож, на внесення змін до існуючої системи і виготовлення персональних карток треба було б витратити 31 тисячу гривень.

Однак частина членів виконкому зауважила, що нині не час викидати 30 чи 70 тисяч гривень на те, аби впроваджувати електронну систему. А якщо потрібні дані персонального голосування, то все можна було внести вручну.

На це один з творців проекту рішення секретар міськради Сергій Григоренко зазначив, що для цієї роботи довелося б додатково навантажувати працівників міськради і на підрахунок персональних голосів йшло б по півдня.

Другим ініціатором проекту є член виконкому «самооборонівець» Богдан Климчук, який не був присутній під час засідання. Власне, таку ініціативу намагалися впровадити задля «прозорості» роботи виконкому. Додамо, що віднедавна засідання міськвиконкому вже транслюються онлайн, як і сесійні засідання, чого й хотіли автори проекту рішення.

Рішення не набрало необхідної кількості голосів, тож голосуватимуть члени виконкому, як і раніше – підняттям рук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
луцьк Показати IP 3 Грудня 2014 17:08
В країні все прекрасно: і ціни, і зарплати, і пенсіонери жирують, все є, війни немає (вже побороли росію) - тільки не хватає електронного голосування на виконкомі. Совісті вам не хватає і бомби на вас - дармоїди. Це викидати такі гроші на свої примхи - це вже занадто. То придумали планшети всім членам виконкому купити, тепер голосування електронне. Як вам не стидно, в країні біда, голод, війна, ціни ростуть не по дням, а по годинам, а ви сидите в теплі і дальше хочете грабити народ.
роман до луцьк Показати IP 3 Грудня 2014 17:11
100%
Дончанин до луцьк Показати IP 3 Грудня 2014 17:15
коментар було видалено
ВОНО до Дончанин Показати IP 3 Грудня 2014 18:07
они предусмотрены на распил руководством, если не так аргументируй
Лучанин Показати IP 3 Грудня 2014 23:33
Було б добре, щоб член виконкому Климчук вносив пропозиції як наповнити бюджет, а не просто викидати гроші на "прозорість голосування" Ото вибрали члена виконкому !!!
Анонім Показати IP 4 Грудня 2014 00:17
Погана справа заглядати в чужу кишеню. Рахувати треба - це не обговорюється, особливо коли це гроші із бюджету , тут звіт має бути за кожну копійку - це правильно. Але питання здешевлення - це велика, велика ДУРНЯ. Ми дуже небагаті, щоб використовувати дешеві / на свою ціну вони служать день і трошки , прикладів по місту маса/. Нормальне програмне забезпечення - це вимога позавчорашнього дня. І робота ця коштує, і з неї податки на зарплату заплатити треба, і не треба використовувати ситуацію, щоб за роботу платити мало, а враховуючи те , що треба зробити і не відомо , коли буде оплачена ця робота - то з великих сум на старті, де фірма заплатить все постачання, встановить , запустить в роботу, враховуючи що є величезні курсові ризики - і повну невідомість по оплатах, виконавцеві треба бути дуже терплячим, чекаючи , ну. , як правило довго, оплату за зроблену роботу. Але почувши суми обиватель ох і поправляється в коментах. Так вже повелося , що чужі гроші у людей відбивають думку, а заздрість до чужого просто знищує все людське.... Тому вибір має бути на користь професіоналів. А якщо вони щось не так, то в міськраді є юристи і в угодах мають бути прописані гарантії як від виробника, так і на сервіс, аж до того, що компанія за свій рахунок має все виправити або переробити... і якщо все виконано як слід , дотримані всі технологічні норми то і служити це буде довго ... Вибір за тим хто приймає рішення....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus