USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький забудовник не хоче повертати орендовану землю в Старому місті

21 Червня 2019 15:31
ТзОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД» прагне поновити договір оренди на ділянку на вулиці Драгоманова, 15.

Про це йшлося 21 червня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, на розгляд комісії винесли проект рішення Про поновлення договору оренду землі ТзОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД» для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Драгоманова, 15 (площею 0,1451 га).

Як нагадав депутат Віктор Ящук, забудовник причетний до скандалу навколо забудови ділянки в Старому місті, що на вулиці Кафедральній, 13.

Нагадаємо, з 2017 року в Луцьку тривають суперечки щодо законності будівництва на вулиці Кафедральній, 13. Мова йде, зокрема, про збереження архітектурної будівлі XVI–XVII століть.
«Забудовник пробував будуватися на вулиці Кафедральній, 13. Зараз справа на повернення цієї ділянки знаходиться в суді», – сказав депутат. Та акцентував, що зараз, зокрема й щодо ділянки на Драгоманова, мова йде про будівництво в історичній частині міста, тож питання стосується і архітектури.

Заступник міського голови, депутат Костянтин Петрочук запропонував продовжити оренду, а на сесію запросити юриста, аби той прокоментував ситуацію та озвучив наслідки, які можуть очікувати на міськраду внаслідок відмови забудовнику продовжити оренду землі.

Так, товариство вже зареєструвало на ділянці об’єкти незавершеного будівництва.

Урешті комісія не підтримала проект. Остаточне рішення – за сесією міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus