USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцький забудовник просить міськраду повернути майже 2 мільйони

29 Січня 2019 11:18
Звернення про зменшення розміру пайової участі в розвитку інфраструктури міста від знаного забудовника ТзОВ «Холдінгова компанія «Єврохолдинг» надійшло на адресу виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зі слів начальника управління капітального будівництва Луцької міської ради Леоніда Карабана, на адресу виконувача повноважень Луцького міського голови надійшло звернення від ТзОВ «Холдінгова компанія «Єврохолдинг» про зменшення розміру пайової участі в розвитку інфраструктури міста. Управління капітального будівництва, відповідно, надало всі необхідні документи, технічні умови, довідки, у тому числі й від КП «Луцькводоканал».

«Це пайова участь по водопровідній мережі і по каналізації. Договори пайової участі були укладені раніше – їх розмір становить 2 мільйони 162 тисячі гривень. Ці кошти були оплачені в минулому році», - зазначив головний будівельник Луцька.

З його слів, об’єкти, що даються на зменшення пайової участі – це водопровідна мережа, довжиною 80 метрів, діаметром 200 мм між вулицями Івана-Франка, Винниченка, Яровиця та Стрілецькою вартістю 315 тисяч гривень. Каналізаційна мережа довжиною 258 метрів, діаметром 400 мм загальною вартістю 1 мільйон 526 тисяч гривень. Загальна вартість вищевказаних об’єктів становить 1 мільйон 842 тисячі гривень. Замовник подавав звернення на повернення 2 мільйонів 894 тисяч гривень.

«Враховуючи те, що кошти були оплачені, то департамент фінансів та бюджету міської ради повинен повернути замовнику 1 мільйон 740 тисяч гривень. Управлінням капітального будівництва проведено перевірку документації. Також управління виїжджало на будівельний майданчик, де, власне, і знаходяться ось ці мережі. І ми підготували, так би мовити, проект проекту рішення. Усі довідки та документи про те, що мережі побудовані та відповідають усім стандартам. Зокрема є довідка від КП «Луцькводоканал», у якій йдеться про те, що підприємство не заперечує щодо прийняття на баланс водопровідної мережі за межами їх земельної ділянки. Згідно із чинними законодавством, якщо передбачається будівництво - то орган місцевого самоврядування звільняють від сплати пайової участі, а такі мережі безкоштовно передають на баланс міста», - зазначив Леонід Карабан.

Вислухавши доповідь, усі члени профільної комісії одноголосно проголосували «за» те, аби задовольнити звернення ТзОВ «Холдінгова компанія «Єврохолдинг» та підготувати управлінню капітального будівництва відповідний проект рішення.

Нагадаємо, ТзОВ «ХК «ЄВРОХОЛДІНГ» на умовах оренди отримав земельну ділянку площею 0,1370 га для будівництва і експлуатації виробничо-лабораторної бази багатофункціонального призначення у Луцьку на вул. Рівненській, 10.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
11 Показати IP 29 Січня 2019 11:44
Він що з свого карману заплатить, чи це будуть плптники податку платити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus