USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький бюджет не отримає запланованих 12 мільйонів гривень?

22 Червня 2009 17:35
У луцькому бюджеті передбачено, що податку з власників автомобілів до міської казни потрапить 18 мільйонів гривень. Однак міський голова Богдан Шиба прогнозує, що можна розраховувати максимум на шість мільйонів. Про це йшлося сьогодні, 22 червня, під час засідання виконкому Луцькради, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Власне, виконком розглядав питання про підготовку господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 років. Як розповів директор департаменту ЖКГ Владислав Стемковський, головне завдання – провести ремонт будинків та внутрішніх мереж, зокрема теплопостачання.
 
Поміж іншим, луцькі комунальники планують провести ремонтні роботи в шести сотнях під’їздів, реконструювати майже сотню дахів. Окрім того, ДКП «Луцьктепло» хоче відремонтувати кілька ЦТП, а «Водоканал» – Дубнівський та Гнідавський водозабори. Окрім того, вже підписано договори про закупівлю для цих підприємств спеціалізованого транспорту (по п’ять одиниць) на той випадок, коли внутрібудинкові мережі будуть передані на баланс цих підприємств.
 
Натомість Луцьке підприємство електротранспорту запланувало ремонт 15-ти тролейбусів, контактної мережі, а також власної котельні.
 
Окрім того, члени виконкому ознайомилися із роботою двох ЖКП, які будуть об’єднані – № 2 і № 5. Як розповів директор ЖКП № 2 Володимир Рижук, нинішні тарифи на утримання житлового фонду – збиткові, адже діють ще з 1 січня 2006 року. За словами пана Рижука, у тарифі закладено мінімальну зарплату, яка тоді становила 332 гривні, натомість зараз уже вища удвічі. Тому у структурі видатків частка витрат на матеріали для роботи за два роки скоротилася із 6% до 1%.
 
Наразі на підприємстві пройшло скорочення, зокрема роботу втратили два бухгалтера, юрисконсульт, майстер по благоустрою та інші.
 
Пан Рижук розповів, що за обслуговування житлового фонду населення заборгувало по території ЖКП № 2 350 тисяч гривень, по території ЖКП № 5 (який об’єднують із другим ЖЕКом) – 200 тисяч гривень. Окрім того, бюджет заборгував підприємству 105 тисяч гривень, тоді як заборгованість по зарплаті становить 102 тисячі.
 
Є десятки виграних справ у суді про стягнення заборгованості, однак діло гальмується у державній виконавчій службі, – нарікають комунальники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus