USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький мер – директору підприємства: «Ви бізнесмен, і я бізнесмен»

23 Листопада 2010 13:50
Луцький міський голова Микола Романюк розкритикував роботу директорів трьох комунальних підприємств, дав терміни, аби ті виправилися і деяким пригрозив звільнянням.
«На горіхи» 23 листопада під час оперативної наради дісталося директору КП «Авктопарксервіс», КП «Зелене господарство» та КП «Луцьке підприємство електротранспорту».
Зокрема, директору КП «Автопарксервіс» Олександру Кралюку доручив до 20 грудня ліквідувати заборгованість із заробітної плати у розмірі 65 тисяч гривень. Не зважаючи на те, що Кралюк запевняв, що на чотирьох паркомісцях, які є в розпорядженні КП, таких грошей за цей термін не заробиш – міський голова натякнув, що Кралюк, як бізнесмен повинен знати вихід.
«Ви бізнесмен і я бізнесмен. Не може бути «Автопарксервіс» взагалі збитковим. Це раз. Не може мати заборгованості. Це два», - зазначив Романюк.
А почувши, що підприємство в місяць сплачує в міський бюджет лише 2,5 тисячі гривень податків – взагалі здивувався. «Така сума – нам з вами декілька разів повечеряти у ресторані», - сказав Романюк Кралюку, очевидно, натякнувши, що податки мають бути більшими.
«Бізнесу немає» за словами Романюка і на Луцькому підприємстві електротранспорту, де загальний борг із зарплати і інших платежів становить близько десяти мільйонів гривень.
Серед методів виходу з кризи директор підприємства Володимир Пуц бачить варіант видачі автобусів у оренду приватним підприємцям та скорочення персоналу.
Нині на підприємстві працює 650 чоловік на противагу 746 у червні цього року. За словами Пуца, аби зменшити видатки необхідно переглянути апарат управління. Однак, керівник ЛПЕ запевняє, що наміру страйкувати у працівників підприємства немає.
Микола Романюк порадив розробити для підприємства детальний бізнес-план, аби бачити, які з автобусів та тролейбусів є прибутковими.
Написати такий же фінансовий документ щодо рентабельності магазину «Лілея», порадив луцький голова і директору КП «Зелене господарство» Володимиру Корчуку.
Цей магазин навесні цього року здали в оренду підприємцю. Нині між ним та КП тривають судові спори щодо приміщення. На думку Корчука магазин є прибутковим та зміг би допомогти вивести підприємство з кризового становища. Нині торгувати продукцією «Зеленого господарства» можна лише в магазині, який знаходиться на його території. Ще один магазин квітів на Перемоги продали ще декілька років тому.
Загалом борг із заробітної плати на підприємстві становить 360 тисяч гривень. За словами Корчука структура підприємства зношена. Наприклад, від теплиць лишилися лише одні каркаси.
Аби вивести «Зелене господарство» з кризи, Романюк як один з можливих варіантів бачить об’єднання його з іншим підприємством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Віктор F Показати IP 23 Листопада 2010 14:01
Зелене господарство можна обєднати з Спецкомбінатом Коменально - побутового обслуговування ( позхоронка. Квіти будуть брати повірте мені
правдолюб Показати IP 23 Листопада 2010 15:05
Пан Викторов ми так зрозумили що хоче розвести "голубую сирень"а може "голубие ромашки" прикольно,,,,
Ласковая Показати IP 23 Листопада 2010 15:58
Таке враження, що Романюк тільки й робить що вечеряє по ресторанах. Заведіть мене, Миколо Ярославовичу у ресторан, жлдного разу не була. Хоч раз попробую, що нормальні люди їдять. А то все то деруни, то смажена картопля.
Ніна до Ласковая Показати IP 24 Листопада 2010 00:05
Справді, схоже, що новоспеченому мерові тільки ресторани на думці. Як би він не "прогудів" Луцьк по тих ресторанах.
Viktor 69 Показати IP 23 Листопада 2010 16:10
не "деруни", а бульбовники!!!!
Dyssja до Viktor 69 Показати IP 24 Листопада 2010 23:19
дранікі))))
kamil Показати IP 23 Листопада 2010 18:44
ЕЙ ШАНОВНІ КОМЕНТАТОРИ ВИ ДЕ??? чого не пишите зразу свої наклепи?? Давайте включайте голову і вперед. до слова Корчук трохи приморожений. У випадку з Савчуком була заборгованість 460тис.грн яку він зменшив до 210тис. А зараз чогось знову 360тис. Як таке могло статись за декілька місяців????. комедія. ПУЦ давно нічого не робить. п-ство й надалі йде в мінус. взяв тільки "відкат"(як ви любите писати) за маршрут номер 20. і для чого взагалі потрібен автопарксервіс? Давно треба було це КП ліквідувати, а обєкти(територія та ін.) які знаходяться на балансі передати міській раді чи ЛПЕ і здати в оренду, виручкою з неї погашати заборгованості і т.д.
Борис Показати IP 23 Листопада 2010 19:31
Ласковой. Якщо Микола Ярославович заведе тебе в ресторан, то треба буде чимось розраховуватись. Грузини кажуть: "Кто девушку кормит, тот ее танцует". Ви, очевидно, не проти, щоб він тебе "відтанцював"?
Anti-Mafia Показати IP 23 Листопада 2010 19:49
Кралюк повний лузер - завалив партію - 24 голоси ледь набрав на виборах, як підприємець і керівник КП досі бездарно добиває і "морячок" і "Автопарксепвіс". "Понтами" справи не робляться тут ще і розум потрібен, хоч трішки...
Столяр Показати IP 23 Листопада 2010 20:08
Корчук і Соколовська сорочку рвали що нам зарплату заплатять. Все валили на попереднього директора. А зараз показали що всім капут. І треба знову крайнього шукати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus