USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Директора підприємства, яке поставило волинським бійцям неякісну амуніцію на 33 млн, оголосили у міжнародний розшук

29 Липня 2022 19:10
Повідомлено про підозру директору підприємства, яке поставило волинським бійцям амуніцію неналежної якості на суму 33 млн грн.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в області повідомили директору одного зі столичних господарчих товариств про підозру у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, суб’єкт господарювання під час виконання договірних зобов’язань за процедурою закупівлі за бюджетні кошти військової амуніції загальною вартістю понад 33 мільйони гривень, замовником в якій виступала Волинська обласна військова адміністрація, умисно поставив та передав бронежилети та каски неналежної якості, які не відповідають державним нормам і стандартам щодо речового забезпечення військовослужбовців.

За умови участі бійців у такому захисному спорядженні в бойових діях, воно не забезпечило б їхнього захисту та створило б загрозу життю і здоров’ю.

Суб'єкт господарювання ж таким чином, вважає слідство, привласнив гроші та обернув їх на свою користь.

Суд заочно обрав директору підприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У зв’язку із його виїздом за межі України та ухиленням від явки до органу досудового розслідування, прокурора та суду, його оголошено у міжнародний розшук.

Задля відшкодування завданої злочином шкоди, за наполегливої позиції прокурорів апеляційний суд Волинської області наклав арешт на майно підозрюваного та майно підвідомчого йому товариства на суму понад 25 мільйонів гривень.

Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
1+1 Показати IP 29 Липня 2022 19:54
І хто це?
! Показати IP 29 Липня 2022 20:24
Пошук когось, не скажемо кого? Його фото і дані паспорта на кожному стовпі повинні висіти!
Анонім до ! Показати IP 30 Липня 2022 09:13
ну він видно не такий великий злочинець як ті мами що вкрали квіти в Луцьку то всі фото які були дівчат виставили.
олег Показати IP 29 Липня 2022 20:25
не країна а цирк- . Волинська військова адміністрація заплатила гроші не перевіривши бронежилети і в цьому ніхто не винний, як зручно. А якомусь стрілочнику оголосили підозру тільки тоді коли він виїхав за кордон. Це так щоб всі залищились задоволені цією оборудкою і галочка за розкритий злочин. Боже покарай таких провоохоронців та збережи від них Україну. Вони страшніші ніж вороги
Макар до олег Показати IP 29 Липня 2022 20:50
А як потрібно було перевірити, відстрілювати працівникам ОДА кожну пластину ? Ви як сідаєте в тролейбус то теж перевіряєте чи належної якості метал на несучих це ж теж несе загрозу життю? Якість перевіряє спеціальний орган де працюють відповідні навчені люди і якщо щось не так інші навчені люди беруть керівниа за одне місце... так це працює в цивілізованих країнах а коли ви сьогодні звичайний менджер а завтра стали експертом з бронепластин так це не працює....
123 до Макар Показати IP 30 Липня 2022 01:39
Потрібно було одягнути ті бронежилети , один на працівника ода , іншого на того хто продавав , провірити , чи добрі , і так разів 10 , з зброї різного калібру , а тоді тільки підписувати документи на закупівлю , і поставку продукції .
Петро до Макар Показати IP 30 Липня 2022 09:03
Тому і не згадується "кИрівники ОДА", бо шукали саме дешеве виготовлення, за 40-45% кошторису, а решту по кишеням.. (хоч по документам "засвоїли" все). Ви щось чекали інше від совків, чи може тендер був на "ProZoro" з сертифікатами? А дешеве воно і є дешеве... (хоч "засвоєні" всі гроші). Звичайна "практика"
Петро Показати IP 30 Липня 2022 01:14
Йому що за 60 років,що він за кордоном? Чи поділився "заробленим"з прикордонниками,щоб пропустили?
Осв Показати IP 30 Липня 2022 08:20
Сертифікат дивились? Правда, своїх гнид хватає, нащо нам вороги. Як жити будете,іуди безіменні?
Місцевий Показати IP 30 Липня 2022 09:09
Напишіть хто це зробив...або взагалі не пишіть...
Анонім Показати IP 30 Липня 2022 12:30
Полюбе там вся верхушка вдолі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus