USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Луцьреклама» ще не працює, а директор уже другий

7 Квітня 2011 13:44
Відновивши КП «Луцькреклама», Луцька міська рада зіткнулася з протестом прокуратури, який фактично велить забирати чи не найприбутковішу функцію підприємства – надавати дозволи на розміщення реклами.

Питання про протест прокурора розглядала позачергова сесія міськради 6 квітня.

Протест стосувався пунктів рішення про відновлення комунального підприємства «Луцькреклама» щодо розподілу повноважень підприємства і його прибутку.

Протест

Нагадаємо, що комунальне підприємство було відновлене 28 лютого 2011 року.

В протесті прокурора йдеться про те, що незаконним є пункт рішення, який визначає, що підприємство має повноваження встановлювати пріоритети на розміщення засобів зовнішньої реклами згідно з поданими заявами розповсюджувачів зовнішньої реклами.

Простіше кажучи, йдеться про дозволи на розміщення реклами. Проте така функція Луцькою міською радою вже покладена на управління розвитку підприємництва і реклами Луцької міської ради.

Юридичний відділ також запропонував змінити рішення Луцькради щодо відрахування коштів до місцевого бюджету. В попередньому рішенні зазначалося, що частка коштів до місцевого бюджету від господарської діяльності підприємства повинна була становити 75%, а на розвиток підприємства 25%.

У змінах же ж йдеться, що 25% підлягає до зарахування до місцевого бюджету, а 75% на розвиток підприємства. Однак, вже не від господарської діяльності, а прибутку підприємства.

Депутати врешті протест прокурора підтримали, однак щодо доцільності діяльності підприємства у обранців виникли сумніви у зв’язку зі зміною меж повноважень.

Звідки взятися прибутку?

Депутат Юрій Корольчук зауважив, що відтепер, коли рекламою займатимуться в місті аж два органи, є ймовірність, що підприємцям доведеться більше часу витрачати для отримання дозволів. Хоча, як зауважував Корольчук, оголошена політика уряду навпаки декларує спрощення дозвільної системи.

Депутат Андрій Козюра взагалі був здивований тим, що під час голосування за рішення про створення підприємства він наголошував на позиціях, озвучених у протесті прокурора, однак тоді юридичний відділ до нього не прислухався.

Депутат Андрій Калахан пропонував створити тимчасову депкомісію, яка змогла б чітко розмежувати повноваження управління розвитку підприємництва і комунального підприємства. Адже нині достеменно не зрозуміло, яка зі структур чим займатиметься і чи зможе комунальне підприємство взагалі бути прибутковим.

Новий директор

«Віддуватися» і розповідати про доцільність підприємства до сесійної зали луцький міський голова Микола Романюк покликав новопризначеного керівника Віталія Мороза, що лише декілька днів перебуває на займаній посаді.

Хоча, як стало відомо «ВН», раніше структуру повинен був очолити Артур Василевський, однак останній, вивчивши ситуацію і глянувши на прогнозовані цифри, очолювати таку структуру категорично відмовився.

Відповідаючи на запитання депутатів, Віталій Мороз розповів, що «Луцькреклама» матиме у штаті п’ять працівників. З них лише посада бухгалтера буде утримуватися за рахунок бюджету підприємства, усі ж інші – зароблятимуть самі на себе кошти.

Мороз каже, що вирахував: точкою беззбитковості для «Луцькреклами» стане сума у двадцять тисяч гривень в місяць доходу. Вийти на неї реально буде вже за два місяці.

Серед послуг, які приноситимуть прибуток підприємству – плата за консультації, супровід і підготовку документів та інше.

Підприємство також виконуватиме функцію контролю за законністю розміщення реклами у Луцьку. Нині управління це робити не може якісно у зв’язку з браком кадрів, однак і на комунальному підприємстві поки що передбачений лише один контролер. Хоча у сесійній залі лунали закиди, що раніше на КП «Луцькреклама» таких було близько десятка.

Микола Романюк зазначив, що місто жодної копійки для відновлення роботи підприємства не витрачає.

Однак у обранців громади закрався сумнів – за рахунок яких повноважень «Луцькреклама» зароблятиме кошти і чи будуть вони рівні заробіткам, які підприємство мало раніше. А відповідно – і відрахуванням у бюджет.
На позачерговій сесії чиновники міста відповіді на ці питання так і не знайшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
контрагент з реклами Показати IP 8 Квітня 2011 08:26
люди добрі! зробіть вже, що небуть з тією рекламою. В попередній з нас шкуру дерли, тепер в департаменті з нас кишки виймають, може хоч тепер без хабарів попробуємо жити. взагалі пане мер зробіть скриньку для листування з Вами, щоб можна було вам розказати скільки і з нас ваші чиновнички вимагають
Anti-Mafia до контрагент з реклами Показати IP 9 Квітня 2011 12:29
Готові посприяти в питанні припинення вимагання хабарів чиновниками. Звертайтесь! Мерія навряд допоможе...
ДА-УЖ!!! Показати IP 9 Квітня 2011 10:18
КРУТО СПІВАЄШ КОНТРАГЕНТ, краще б портянки після рекламних щитів після себе прибирали, а то загадили місто і носить шмаття-драття з одного кінця міста в інше, а особливо вчора-позавчора у ці вітрюгани!!! Ви що біг-борди- соплями клеїте???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus