USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Львів стане першим великим містом в Україні з євроколією

27 Лютого 2024 10:07
У Львові цьогоріч розпочнуть будівництво європейської колії на ділянці Мостиська – Скнилів від кордону з Польщею до Львова. Будівництво вестимуть разом з європейськими партнерами та донорами.

Про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив під час форуму «Україна. Рік 2024», повідомили у Львівській ОВА.

«Ми зʼєднаємо нашу залізницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом з європейськими партнерами та донорами», – зазначає Кубраков.

Колію використовуватимуть для вантажних та пасажирських перевезень між Україною та країнами Євросоюзу.

«Це вкрай важливий проєкт, який дозволить забезпечити ефективне міжнародне залізничне сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною. Станція «Скнилів» стане міжнародним залізничним хабом. Для розбудови хабу вибрали саме її, щоб уникнути перевантаження станції «Львів», через яку прямує більшість внутрішньодержавних поїздів», – пояснив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На дільниці від Мостиськ до Скнилова необхідно реконструювати 72,9 км колії 1 520 мм на колію завширшки 1 435 мм. Модернізувати дільницю від станції Мостиська до Скнилова допоможе Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Читати ще: Через Луцьк: з України до Австрії вирушив новий поїзд

На цю дільницю вже є техніко-економічне обґрунтування та проєктно-кошторисна документація, додав директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський. Крім того, проєкт проходить оцінку впливу на довкілля. Водночас триває обговорення з інвесторами щодо наступних етапів реалізації.

Будівництво євроколії (1 435 мм) на напрямку Мостиська – Скнилів планували розпочати 2020 року. В УЗ тоді казали, що зацікавленість до цього проєкту виявили польські та чеські залізничники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
микола Показати IP 27 Лютого 2024 10:45
поляки заблокують
Анонім до микола Показати IP 27 Лютого 2024 12:53
коли-небудь рублі закінчаться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus