USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Львівські експерти вже знайшли в Луцьку два черепи жертв НКВС

20 Серпня 2009 11:03
Два черепи знайшли українські фахівці, які розпочали ексгумацію на території колишньої в’язниці НКВС у Луцьку. «Наразі невідомо, чи це останки українців, чи поляків», – заявив керуючий роботами Дмитро Онищук. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Своєю чергою директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Сергій Годлевський, наголосив, що шанси відшукати масові захоронення поляків на території колишньої в’язниці невеликі.
«Коли НКВС чинило злочини у Луцьку, польську інтелігенцію, офіцерів та держчиновників вже було вивезено до Катині та Сибіру», – переконаний директор департаменту.
Секретар української Державної міжвідомчої комісії у справах війни та політичних репресій Святослав Шеремета поінформував, що польські фахівці можуть спостерігати за ексгумаційними роботами в Луцьку, – пише ЗІК.
Минулого тижня листа з таким проханням до української сторони направив секретар Ради охорони пам’яті боротьби та мучеництва Польщі Анджей Пшевознік.
Інформацію про те, що українська сторона проведе ексгумацію останків жертв масових вбивств у Луцьку 1941 року, опублікувала газета «Rzeczpospolita».
Довідково:
Трагедія у Луцьку сталася у червні 1941 року. Утікаючи перед наступом німців, НКВС розстріляло в місцевій в’язниці від 2 до 4 тисяч людей. Більшість загиблих – українці. На думку польської сторони, від 500 до 1000 жертв – це поляки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus