USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Львівський суд розбиратиметься із медичною реформою «кнопкодавів» у Луцьку

4 Березня 2013 17:20
Львівський апеляційний адмінсуд вирішуватиме, чи рішення про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я Луцька було ухвалене «кнопокдавами».
Апеляцію до суду другої інстанції про скасування як незаконної постанови Луцького міськрайонного суду щодо того, що рішення про реорганізацію медзакладів Луцька прийняв компетентний орган у межах своїх повноважень із згідно із законодавством подав адвокат, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.
Як ідеться в апеляційній скарзі, Луцьким міськрайонним судом «взагалі не оцінювався такий доказ, як відеозапис з сесійної зали Луцької міської ради на якому зафіксовано процес голосування за оскаржуване рішення сесійної зали. Дане відео було проглянуто в відкритому судовому засіданні. На підставі цього відео було достеменно встановлено (і учасниками судового розгляду не заперечувалось), що при ухваленні оскаржуваного рішення за проголосувало 27 депутатів, при цьому п’ятьох депутатів, які нібито віддали свої голоси «за» в залі не було, на відео видно як за них голосують інші депутати. Для ухвалення рішення в Луцькій міській раді необхідним є віддання на проект рішення половину голосів депутатів від загального складу ради. Загальний склад Луцької міськради становить 50 чоловік, тому рішення можуть прийняти лише 26 голосами, а не 22. На цю обставину суд першої інстанції уваги не звернув і в оскаржуваному судовому рішенні про даний досліджений доказ суд не вказав».







Позивач Андрій Осіповтак коментує своє рішення звернутися до Львівського апеляційного суду: «Розгляд такої категорії справи вимагає від судді незалежної громадської позиції та професійної мужності. Тому я з розумінням ставлюсь до дій суддів у подібних категоріях справ. Луцьким міськрайонним судом винесено постанову про відмову в позові. Оскільки мотиви відмови для мене є незрозумілими і надуманими, я підготував і відправив апеляційну скаргу. Прикрою є та обставина, що суд першої інстанції жодним словом не оговорився про спосіб прийняття рішення - адже в суді переглядали відео на якому було видно, що рішення прийняли 22 депутати і 5 карток депутатів. Мабуть суд не знав як описати цю події, то вирішив просто не згадувати цей доказ».
«Наразі справа у Львівському апеляційному адміністративному суді. Буду мати надію, що місцева влада не буде впливати на суд», - додав обранець громади.

Відео - ІА «ZIK»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ісса ндойє Показати IP 5 Березня 2013 12:03
Осипов не депутат ... В село працювати на хвермі... Він руйнує Луцьк !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus