USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лише за власним бажанням: Верховний суд Італії дозволив онукам не провідувати бабусь та дідусів

3 Лютого 2023 06:17
Верховний суд Італії постановив, що діти не зобов’язані бачити своїх бабусь і дідусів, якщо вони цього не хочуть. Рішенню передувала тривала багаторічна судова справа. Батьків двох дітей суд нижчої інстанції змусив проводити час із бабусею та дідусем по батькові.

Про це повідомляє The Guardian.

Ображені батьки чоловіка звернулись до суду у справах неповнолітніх у Мілані зі скаргою на те, що не можуть зустрітися з онуками «через перешкоди, встановлені батьками».

Бабуся й дідусь, як виявилось, посварились зі своїми дітьми, а ті заборонили бачитись з онуками як покарання.

Бабуся та дідусь виграли справу і в суді у справах неповнолітніх, і в апеляційному суді Мілана.

У 2019 році суд змусив до зустрічі онуків із ними в присутності соціального працівника. Батьків попередили: позбавлення їхніх дітей можливості бачитись з бабусею та дідусем може завдати психологічної шкоди.

Батьки ж все одно були проти, бо напружена ситуація в родині продовжувалась. Тоді вони звернулися до Верховного суду з вимогою скасувати це рішення.

Верховний суд постановив, що інтереси дітей мають переважати над інтересами бабусь і дідусів. Тож небажані стосунки не можуть бути нав’язані, особливо якщо діти здатні розпізнавати добре і погане для себе, а також досягли 12-річного віку.

В італійському законодавстві є документ, який дає дитині право підтримувати стосунки з батьками тата або мами, якщо подружжя розлучається. Цей закон ухвалили у 2006 році.

Бабусі й дідусі також мають право звернутися до суду з проханням встановити, чи рішення батьків відмовити їм у доступі до онуків завдає шкоди благополуччю дитини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 3 Лютого 2023 09:19
НУ ТУ ЄВРОПУ З ЇХНІМИ ЗАКОНАМИ.У НАС СВОЇ ТРАДИЦІЇ І ПРАВИЛА.
Вал до ОДІН. Показати IP 4 Лютого 2023 00:04
У тебе хтось відбирає діда?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus