USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Листівки та янголятка: лучани можуть зробити подарунки рідним у «Різдвяній майстерні»

16 Грудня 2019 16:12
Традиційно в період новорічно-різдвяних свят лучани мають змогу власними силами підготувати близьким оригінальні подарунки – листівки, янголят, свічки, різноманітні обереги, ляльки-мотанки, дідухи тощо.

Зробити сувеніри можна протягом місяця на майстер-класах мистецького проєкту «Різдвяна майстерня», організованих в арт-галереї Палаці культури міста Луцька.

Як пригадала на відкритті проєкту, 16 грудня, директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, «Різдвяна майстерня» діє в місті щороку. Її влаштовують переважно для діток, зокрема соціально незахищених категорій, які протягом зимових канікул можуть дізнатися про те, як прикрасити оселю, а також із допомогою майстрів підготувати різдвяний сувенір чи подарунок близьким.

«Протягом місяця – до 19 січня – «Різдвяна майстерня» відкриває свої двері усім мешканцям нашого міста, зокрема діткам, які під час канікул завітають сюди й отримають багато позитивних емоцій, дізнаються про різдвяні свята від етнографів і культуристів, зможуть власноруч виготовити різдвяні подарунки», – сказала Тетяна Гнатів.
Вона відзначила, що за роки свого існування проєкт став популярним не тільки в Луцьку – на «Різдвяну майстерню» приїжджають і мешканці інших міст України, які цікавляться різдвяними традиціями волинського регіону.

Як поділилися майстри з ГО «Рукотвори Волині» та «Волинський оберіг», протягом місяця вони вчитимуть діток і дорослих виготовляти новорічно-різдвяні сувеніри у вигляді янголят із паперу, ляльок, ароматних листівок тощо.

Рукотворці наголосили, що будуть ділитися не тільки секретами своєї творчості, а й незмінними українськими традиціями та частинками своєї душі.
На відкриття проєкту завітали також заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк та очільниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.
«Наближаються найкращі свята – Новий рік і Різдво. Ми, дорослі, повертаємося в дитинство. Вранці, в День Святого Миколая, ми інтуїтивно шукатимемо подарунок під подушкою, але хтозна, чи він там буде», – зазначила Ірина Чебелюк.
Розважали присутніх учасники колективу «Волинські забавлянки» Луцької музичної школи №2 (керівниця Оксана Годлевська).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus