USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Листи щастя» для далекобійників: пояснили, як працюватиме автоматичне зважування фур

19 Березня 2021 08:44
В Україні працює приблизно 50 комплексів автоматичного вагового контролю на дорогах. Проте через відсутність закону далекобійників поки не штрафують.

Про це очільник «Укравтодору» Олександр Кубраков розповів 18 березня у прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Минулого року ми на дорогах державного значення, встановили 25 комплексів автоматичного вагового контролю. Так само Міністерство інфраструктури через своє, інше державне підприємство, встановило приблизно ще стільки ж. Всі ці об’єкти вже запущені, працюють, ми бачимо статистику. Але ще не можемо штрафувати. Сподіваюсь, що Верховна Рада підтримає у другому читанні відповідний законопроєкт. Він надасть можливість нарешті, так само як з фотофіксацію, як зараз люди отримують «листи щастя» і штрафи, так і само перевізники, нарешті почнуть їх отримувати», – сказав Кубраков.

Народний депутат від партії «ЗА Майбутнє», ексміністр транспорту Віктор Бондар зазначив, що для цього в «Укравтодору» не вистачить вагових комплексів та запропонував запровадити електронні накладні.

«У вас вагових комплексів не вистачить. Запустіть електронні вантажні накладні. Тоді з поля і заводу ніхто не зможе перевантажену машину вивезти, бо її ніхто інакше не прийме», – пояснив Боднар.

Із цим очільник «Укравтодору» погодився та зазначив, що для цього потрібно розробити закон.

«Я згоден з вами, я підтримую цю ідею. Але це – більше питання до всіх нас, включаючи законодавче», – сказав Олександр Кубраков.

Нагадаємо, в Україні підготували нові штрафи для далекобійників. Верховна Рада у вівторок, 2 лютого, ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів.

Як ми повідомляли, у 2021 році на українських дорогах буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі, з них 6 – на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Березня 2021 11:00
Колись хтоь казав- у вас не вистачить Камазів.
Знаю Показати IP 19 Березня 2021 18:43
Вже до решти задовбають поштарів тими листами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus