USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Листи щастя» від «Волиньгазу» в облраді назвали тиском на бізнес

31 Травня 2018 10:36
«Листи щастя», що надходять підприємцям від ПАТ «Волиньгаз» з вимогою встановлення модемів на вузли обліку газу, депутат облради назвав тиском монополіста на малий та середній бізнес.

Про це йшлося під час пленарного засідання 20 сесії Волинської облради 31 травня. Депутат Юрій Ройко повідомив, що відповідно до постанови НКРЕКП від 30 вересня 2015 року власники комерційних вузлів обліку газу, окрім тих, які використовують газ у побуті, зобов’язані встановити засоби дистанційної передачі даних на вузли обліку. Нині від ПАТ «Волиньгаз» надходять «листи щастя» до підприємців, у яких монополіст зобов’язує їх придбати такі прилади, здійснити їхній монтаж та звернутися у «Волиньгаз» для прийняття їх в експлуатацію. В разі порушення обіцяють припиняти подачу газу.

«Образно, пропонують «хочете купувати у нашому гастрономі, будь ласка, але приходьте з вашою вагою, завіреною нами за ваш особистий рахунок». Пропоную облгазам припинити зловживання монопольним становищем. Найбільше обурює, що встановити лічильники з модемом пропонують підприємцям, представникам малого і середнього бізнесу, які отримують щомісяця не більше 10-30 тисяч гривень чистого прибутку та споживають не більше 3-5 тисяч метрів кубічних газу на рік», - відзначив депутат.

Такі споживачі, з його слів, використовують газ сезонно для підігріву води і опалення (кафе, магазини). Отже, відзначаючи тиск монополіста на малий та середній бізнес, він пропонував колегам звернутися до президента, прем’єр-міністра, НКРЕКП щодо скасування цієї вимоги, яка створює тиск на бізнес. Депутат пропонує скасувати вимогу встановлення модемів на лічильники для споживачів, які використовують до 5 тисяч метрів кубічних газу на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
справедливість Показати IP 31 Травня 2018 11:39
Необхідно негайно провести націоналізацію облгазів, обленерго, бо апетити не згасають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus