USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лису дали міжнародну премію

5 Травня 2011 09:40
Письменник і журналіст з Волині Володимир Лис відзначений Міжнародною літературно-мистецькою премією імені Григорія Сковороди.
Володимир Лис, якого на здобуття премії висунув колектив газети «Селянська правда», удостоєний її за роман «Століття Якова» як кращий прозовий твір минулого року. Про це пише Волинь-нова.
Серед цьогорічний лауреатів – також поетеса Світлана Йовенко, українська співачка Євдокія Колесник, народний художник Михайло Онацько.
Диплом і нагрудний знак лауреата Міжнародної премії імені Григорія Сковороди Лису вручили голова Українського фонду культури Борис Олійник і голова Верховної Ради України двох скликань Олександр Мороз.
Обоє зазначили, що їх, як і інших членів журі, схвилювала історія і доля поліського селянина, зображені в «Столітті Якова».
Засновником премії є Український фонд культури. Її підтримують українські мистецькі й політичні діячі, меценати.
Як зазначив під час церемонії, яка відбулася у Києві в Українському будинку художника, Борис Олійник, премія є справді міжнародною.
Її лауреатами, окрім українських, ставали митці й науковці з Росії, Білорусі, Словенії, Канади, Австралії, Японії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus