USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Литовські волонтери хочуть привезти меблі у школи й садочки Луцького району

1 Серпня 2022 23:08
Литовські волонтери з міста Маріямполе, представники найбільшого у світі байкерського клубу, приїхали до Луцької районної ради, аби вивчити потреби навчальних закладів, зокрема шкіл та дитячих садочків у сільській місцевості.

Як розповів Гінтарас Вайткевічіус, вони готові забезпечити меблями, дошками кілька сільських шкіл та садочків, а також за потреби допомогти будівельними матеріалами, фарбою тощо для ремонтних робіт у цих закладах. Про це повідомили в Луцькій райраді.

«У школах Маріямполе проводять заміну усіх шкільних меблів, тож ми готові їх привезти в навчальні заклади сіл Луцького району, конкретно туди, де у цьому є потреба», – сказав Гінтарас Вайткевічіус.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук зауважив, що ініціатива литовських волонтерів є надзвичайно актуальною у нинішній час, оскільки через повномасштабне вторгнення росії більш як тисячу українських шкіл зруйновано, відповідно, зростає навантаження на освітні заклади західної України.

Гінтарас Вайткевічіус додав, що вони спільно із польськими партнерами також мають намір адресно допомагати соціально незахищеним верствам населення, багатодітним родинам, діткам з інвалідністю.

До слова, саме ці литовські волонтери кілька тижнів тому передали гуманітарну допомогу (посуд, харчові каністри, професійне обладнання для мобільних військових їдалень, мобільні телефони), яку доставив до Луцька місцевий бізнесмен-волонтер Олег Савков. Голова райради подякував за надану допомогу, якою уже користуються захисники України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus