USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Люблінські та волинські правоохоронці підписали угоду про співпрацю, бо «Разом безпечніше»

7 Жовтня 2009 10:48

У рамках міжнародної співпраці правоохоронці Люблінського воєводства та Волинської області днями підписали угоду, яка допоможе працівникам Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (НДЕКЦ) при УМВС отримати обладнання для дослідження наркотиків, а полякам – автомобілі переслідування і пересувні центри моніторингу. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Проект здійснюється у рамках Програми транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» та передбачає отримання коштів від Євросоюзу на вдосконалення матеріально-технічної бази правоохоронних органів країн-учасниць. Лідером та координатором проекту є польська сторона, яка взяла на себе всі фінансові витрати та підготовку необхідних документів на подачу заявки щодо участі у цій Програмі. Крім того, люблінські поліцейські зобов’язалися спільно з волинянами реалізовувати проект «Разом безпечніше». Вони братимуть участь у відборі виконавця тендеру на закупівлю нового обладнання для НДЕКЦ, організують спільні семінари, навчання і візити, ділитимуться передовим європейським досвідом та інформацією, що сприятиме викриттю транскордонних злочинів. В першу чергу мова йде про торгівлю людьми, контрабанду наркотиків, незаконну міграцію.
Уповноважений Люблінського воєводського коменданта поліції з питань контактів з міліцією України Томаш Бєлєцкій розповів, що напередодні проведення Євро-2012 учасникам угоди корисно повчитися один в одного та ознайомитися із законодавством сусідніх країн, аби вчасно та ефективно реалізовувати всі заходи безпеки під час проведення футбольного турніру. Томаш Білецький також зазначив, що дуже задоволений співпрацею з волинською міліцією, яка, до речі, триває вже 6 років. Свідченням вдалого поєднання методів роботи люблінських та волинських міліціонерів є розшук та затримання польських злочинців, що переховувалися на території України та їх екстрадиція чи видворення на батьківщину, – пише сайт волинських правоохоронців.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2009 14:17
То потрібно буде вже платити не лише таможні, а й міліції?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus