USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.05
  • PLN 9.90 10.08

Магія голосу і Різдва: «Піккардійська Терція» подарувала Луцьку зимове диво

13 Січня 2023 08:39
Із різдвяним концертом до Луцька 12 січня завітав унікальний колектив – вокальна формація «Піккардійська Терція».

Ці артисти не потребують яскравих декорацій, музичного супроводу та гучної реклами, адже їхні голоси з перших акордів творять неймовірну магію. Твори у їхньому виконанні пронизують, вбирають душу в чисте щастя та відчиняють двері у затишне дитинство – з колядою, дзвінким сміхом і смачною кутею.

Володарі найпрестижнішої в Україні культурно-мистецької премії – Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужені артисти України Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Андрій Капраль, Роман Турянин, Андрій Шавала та Богдан Богач – визнані метри акапельного співу, голоси яких здатні замінити й найрідкісніші інструменти.
«Добрий вечір тобі, пане-господарю…» – цією колядкою, яку знає кожен українець, привіталися артисти з глядачами. І співали її всі разом.

«Ми дуже скучили за вами, лучани, – зізнався один із солістів формації Володимир Якимець. – На жаль, війна сьогодні диктує нам усім свої правила. Але ми з вами – єдине велике українське військо. Кожен – на своєму місці. Хочемо схилити голови перед тими, хто боронить нашу святу землю і дає нам можливість зустрітися, – нашими незламними Збройними силами».
Цього вечора звучали і душевні колядки та щедрівки, і запальні хіти «Піккардійської Терції», і світова класика.
Артисти відзначили особливу гостинну атмосферу, яку їм завше на концертах дарує луцька публіка. Адже не було жодного твору, який глядачі не співали б разом із виконавцями.
«Скажіть, де ви репетирували? – пожартував вокаліст Андрій Капраль. – Бо таке враження, що ви всі перед концертом збиралися десь на репетицію. Це просто бездоганно!»
«На кожному іспиті є обов’язкові запитання. І на багатьох концертах є обов’язкова програма, – додав Володимир Якимець. – От ми зараз і перевіримо, як ви знаєте цю обов’язкову програму».
І луцька публіка не підвела! Адже із перших акордів усі впізнали візитівку формації – «Старенький трамвай», тож залюбки і натхненно виконали свою партію.
«Ми вітаємо вас із Різдвом Христовим та Новим роком. Бажаємо мирно й затишно провести ці свята. І хай збудеться оте наше одне на всіх найзаповітніше бажання – Перемоги!» – щиро побажали артисти.
Особливо пронизливим, до мурах шкірою, було виконання пісні-символу нашої боротьби «Ой у лузі червона калина», яку зал слухав стоячи.
«Ми бували з гастролями у різних країнах. І щоразу, повертаючись додому, тішимося, що маємо щастя жити на цій землі, у найкращій на всій земній кулі країні. І я зараз кажу не про територію, бо тут поряд є територія, де живуть комахи. Наша земля – Богом дана. І тут живуть найкращі в світі люди, – емоційно звернувся до глядачів Андрій Капраль. – І за неї воюють найкращі в світі воїни».
Частину гонорару з кожного концерту «Піккардійська Терція» віддає на потреби ЗСУ. Окрім того, в холі драмтеатру розмістили скриньки, у які кожен охочий міг кинути посильну суму й долучитися до збору коштів на дрон для військових.
«Пам’ятаймо, що кожен наш внесок, кожен донат наближає нас до такої жаданої Перемоги. Разом ми – непереможна сила!» – резюмував Андрій Капраль.
Звісно, вдячна публіка не могла відпустити артистів без пісні на біс, тож вони подарували на прощання бадьору й жартівливу «Нам не зашкодить чарочка вина».

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus