USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Піккардійська Терція» з новою програмою виступила у Луцьку

14 Грудня 2016 10:48
Із новою концертною програмою «Лети...» колектив «Піккардійська Терція» виступив на сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка. Лучани стали одними з першими, хто почув нові пісні «піккардійців», які незабаром увійдуть до п’ятнадцятого за рахунком альбому.

У рамках всеукраїнського туру акапельний гурт завітав до Луцька 13 грудня.

На початку виступу з вітальним словом «піккардійці» вийшли на сцену, звідки подякували всім присутнім у залі учасникам АТО, що боронять Батьківщину, й побажали усім пораненим швидкого одужання.
Потому вокалісти привітали всіх Андріїв та Андріан з Днем ангела та у подарунок їм виконали музичну композицію.
Коли ж зі сцени зазвучала пісня «Гей, пливе кача…», то весь зал піднявся, люди плакали, не стримуючи сліз. Адже саме ця композиція, яка лунала в пам'ять про загиблих героїв Небесної сотні та воїнів АТО, стала символом прощання з героями, які поклали свої життя за Україну.
Емоційний та драйвовий виступ артистів так запалив зал, що деякі пісні глядачі з натхненням підхоплювали хором.
Після виступу зал довго аплодував і не хотів відпускати гурт зі сцени.

Соліст гурту «Піккардійська терція» Андрій Капраль подякував присутнім за щирий прийом та побажав усім миру і процвітання.

«Дякую за теплий прийом. Кожен раз, коли ми їдемо до Луцька, це ніби ми їдемо до себе додому. Ми любимо Вас. Дякую, що ви такі, які є. Хай Бог усіх благословить, щоб ми були здорові та мудрі, що ми процвітали, і війна нарешті завершилася. Ми об'їздили добре по глобусу й побачили, що Україна, наша земля, - найкраща», - наголосив Капраль.

Варто додати, що у репертуарі «Піккардійської Терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур.

Серед гостей концерту був і лучанин Антон. Юнак розповідає, що музика «піккардійців» для нього особлива, вона нагадує про буремні часи Майдану, адже сам він був у той час в Києві і приймав активну участь у тих подіях.

«Прикро, що в Луцьку вони виступають лише раз на рік, мені дуже подобається цей колектив. З їхньою творчістю я познайомився під час Майдану. Коли вони співають, то аж душу проймає наскрізь, емоції переповнюють», - розповідає хлопець.
А для львів'янки Ірини цей колектив асоціюється з дитинством.

«Чудовий концерт. Я зараз живу в Луцьку, тому не могла пропустити їхній виступ. Вони мені рідні, близькі, зрозумілі. Це музика мого дитинства. Це не просто пісні, а щось більше, щось, що торкається глибинок душі, викликає різні емоції та дарує щастя»,- розповіла з захопленням пані Ірина.
Музиканти пообіцяли, що наступного разу приїдуть в Луцьк у жовтні.

Панафідін Вадим
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 14 Грудня 2016 12:52
"Лучани стали одними з першими, хто почув нові пісні «піккардійців»". Лучани одні з останніх почули пісні «Піккардійської Терції» з програмою «Лети…». Тур розпочався 16 жовтня з Полтави: https://www.youtube.com/watch?v=fzFOb0C6l-0. Дуже поважаю "Терцію", але з-за "пливучої качі" не пішов.
Учасник концерту до Активіст Показати IP 14 Грудня 2016 15:06
Не всі ж прийшли на концерти. А де мали чути пісні ті, хто не був на концерті!? Може треба на сиутацію дивитися трошки ширше, а не як кінь із шорами на очах, який бачить лише те, що попереду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus