USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Македонія готова відмовитися від назви заради Євросоюзу

7 Лютого 2018 19:57
Керівництво Македонії готове владнати міжнародну суперечку з Грецією щодо назви колишньої югославської республіки, повідомляє DW.

У вівторок, 6 лютого, прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив у Скоп'є, що його уряд ладен піти на зміну назви країни задля врегулювання спірного питання. "Ми готові до географічного уточнення в назві", - заявив керівник македонського уряду.

Македонський прем'єр також наголосив, що такий крок його уряду знаменуватиме крок до "розбудови дружби та довіри з Грецією". Наразі в дипломатичних колах стверджують, що як можливі варіанти нової назви країни розглядаються Північна Македонія, Нова Македонія чи Верхня Македонія.

Як відомо, до 1991 року Македонія мала назву Соціалістична республіка Македонія, що цілком влаштовувало усі країни, однак після розвалу Югославії країна отримала теперішню назву. Греція ж вважає, що ця назва належить одній із грецьких північних провінцій і була викрадена нинішньою Македонією. Тому греки всіляко блокують можливість Македонії вступати до НАТО або Європейського Союзу. Греція, а також інші країни ЄС, називають балканську країну "Колишня Югославська республіка Македонія".

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, рішення про зміну назви може бути прийняте на загальнонаціональному референдумі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus