USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Через махінації київських фірм маневицькі школярі залишились без харчування, - Ірина Констанкевич

27 Вересня 2017 09:55
Через судову тяганину не вирішується проблема з харчуванням школярів, які проживають на забрудненій внаслідок аварії на Чорнобильсій АЕС території Маневицького району, інформують у прес-службі волинського УКРОПУ.

Про це повідомила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич у своєму депутатському запиті до Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Зокрема, нардеп зауважила, що з 1 вересня 2017 року у загальноосвітніх школах Маневицького району відсутнє гаряче харчування школярів через проблеми з організацією процедур закупівель послуг харчування.

«Діти, які проживають на території Маневицького району, відносяться до третьої категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та відповідно до п. 11 ст. 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» мають бути забезпечені безплатним харчуванням за місцем навчання, – наголошує Ірина Констанкевич. – У тендерній процедурі закупівлі послуг з харчування дітей брали участь три учасника – Маневицька районна спілка споживчих товариств, ТОВ «Транс логістік центр», ТОВ «Час мрій».

Переможцем тендеру визнано ТОВ «Час мрій». Проте у зв’язку з несвоєчасним поданням документів переможцем стало ТОВ «Транс логістік центр». Представники фірми «Час мрій» подали оскарження у суд. Як результат – судові процеси унеможливили організацію та забезпечення повноцінного харчування дітей».

Варто зауважити, що ТОВ «Час мрій» та ТОВ «Транс логістік центр» – фірми, зареєстровані у Київській області.

Перша фірма вже отримала перемогу на тендері з організації харчування школярів у Любешівському районі, друга – аналогічний тендер у Камінь-Каширському. Помічник Ірини Констанкевич Олександр Самчук зауважує, що у Маневичах у київських фірм з’явився конкурент – Маневицька районна спілка споживчих товариств, яка запропонувала найнижчу ціну. «Час мрій» та «Транс логістік центр» занизили ціни настільки, що райспоживспілка не змогла з ними конкурувати. Проте після виграшу тендеру представники ТОВ «Час мрій» вчасно не подали документи і переможцем автоматично став ТОВ «Транс логістік центр». Олександр Самчук переконаний, що київські фірми розпочали судову тяганину через те, що не хотіли втрачати чималі кошти на організації харчування – ціна, яка перемогла, значно нижче реально необхідної для харчування школярів.

Ірина Констанкевич звернулась до Генерального прокурора України Юрія Луценка, аби він доручив Прокуратурі Волинської області здійснити перевірку організації процедур закупівель послуг з безоплатного харчування дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та вжити заходів щодо захисту прав дітей у Маневицькому районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus