USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Макрон виграє президентські вибори у Франції – дані екзитполів

24 Квітня 2022 21:34
У другому турі президентських виборів у Франції чинний президент Емануель Макрон здобуває щонайменше 55,5%.

Як повідомляє «Європейська правда», такі дані оприлюднюють бельгійські ЗМІ. Справа в тому, що до завершення голосування французькі ЗМІ не можуть публікувати дані екзитполів. Натомість їх публікують у Бельгії.

В таких випадках медіа не оприлюднюють інституцію, яка проводила опитування. Цього разу зазначається, що йдеться про опитування двох неназваних французьких соціологічних центрів.

Обидва опитування віддають перемогу Макрону – один центр оцінює його результат у другому турі на рівні 55,5%, а другий – 57,5%.

Варто зазначити, що такі публікації анонімних соціологічних опитувань під час першого туру призвели до гучного скандалу. За повідомленням бельгійських ЗМІ, Макрон та лідерка «Національного Фронту» Марін Ле Пен здобули по 24%. Такий показник Макрона був набагато нижче результатів попередніх опитувань.

Нагадаємо, чинний президент Франції Еммануель Макрон з незначною перевагою переміг у першому турі виборів президента, який пройшов 10 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus