USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Противник Путіна переміг у 1-ому турі виборів президента Франції

24 Квітня 2017 08:56
Лідер руху "Вперед" Еммануель Макрон здобув перемогу у першому турі виборів президента Франції. За його кандидатуру віддали 23,75 % голосів.

Про це свідчать офіційні дані підрахунку волевиявлення, інформує ТСН.

Його суперницею буде представниця націоналістичних сил Марін Ле Пен. Її результат - 21,53 %. Нагадаємо, Марін Ле Пен віддавна заявляла, що прагне тісніших відносин Франції з Росією і неодноразово виправдовувала російське захоплення й анексію кримського півострова.

Представник правого руху "Республіканці" Франсуа Фійон отримав 19,91 відсотка голосів, на четвертому місці - кандидат від крайнього лівого руху "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон з 19,64 відсотка.

Макрона уже підтримали кандидати, які програли. Зокрема, йдеться про Бенуа Амона і Франсуа Фійона. Також його підтримав чинний президент Франції Франсуа Олланд. Еммануель Макрон без особливих проблем переможе Ле Пен у другому турі, свідчать останні соцопитування.

Нагадаємо, Макрон виступає проти агресивної політики Кремля щодо України. У січні 2016 року він відвідав Москву і в інтерв'ю російському виданню заявляв, що Франція буде одночасно і дотримуватися санкцій проти Росії, і намагатися налагодити з нею співпрацю. "Однак французька лінія дуже чітка: є деякі принципи, визначені на міжнародному рівні, є багатоступінчастий процес, якому дано хід, а саме — мінські домовленості. Їх сьогодні потрібно виконувати. У зв'язку з цим можу сказати, що є цей процес і є його частиною санкції, подовжені до кінця липня 2016 року, а є (у відносинах Франції та Росії – ред.) поточна робота, яка триває. З умовою тих обмежень, які накладають санкції, ця робота дозволяє співпрацювати, підтримувати обмін досвідом, консолідувати наші позиції", – говорив Макрон.

Також нещодавно лідер руху "Вперед" зазначив, що немає жодних підстав дозволяти Росії порушувати норми міжнародного права, і в разі своєї перемоги дав би Путіну зрозуміти, що він готовий відновити діалог з вимогою врегулювати конфлікти в Сирії і в Україні. Кандидат також зазначив, що обов'язково доб'ється поваги від Путіна, оскільки його з Москвою нічого не пов'язує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Політика Показати IP 24 Квітня 2017 09:24
А виграє в кінці, йо@@ута Ле Пен. Тут як не крути вже все на перед ясно.
Андрій Показати IP 24 Квітня 2017 13:51
Показуху зробили для людей і світу, другий тур за Ле Пен.
максим Показати IP 25 Квітня 2017 09:37
хай переможе ле пен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus