USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Макрон запропонував скоротити парламент Франції на третину

3 Липня 2017 22:41
Президент Франції Еммануель Макрон планує на третину скоротити кількість депутатів французького парламенту і обмежити кількість термінів, на які ті можуть обиратися поспіль. Про це він оголосив у понеділок, 3 липня, виступаючи в Версалі перед парламентаріями обох палат, повідомляє Кореспондент.

На думку Макрона, це позитивно позначиться "на загальній якості парламентської роботи". Крім того, президент Франції має намір провести реформу виборчого права. Зараз у країні застосовується мажоритарна система, а Макрон виступає за додавання елементів пропорційної системи. На його думку, це надасть невеликим партіям більше шансів на виборах і забезпечить "більш справедливе представництво всіх течій" у парламенті.

Для проведення цієї реформи знадобиться схвалення парламенту. Макрон пообіцяв провести загальнонаціональний референдум, якщо йому не вдасться заручитися підтримкою депутатів.

Наразі у верхній палаті, Сенаті Франції, засідають 348 парламентаріїв, у нижній, Національній асамблеї, - 577 депутатів.

Макрон пообіцяв скасувати режим надзвичайного стану в країні вже цієї осені. "Скасувавши восени НС, я відновлю свободи французького народу, тому що ці свободи - передумова існування сильної демократії", - зазначив президент Франції.

Режим НС був введений після паризьких терактів у листопаді 2015 року та потім продовжувався чотири рази. Серед іншого, він дозволяє поліції проводити обшуки в будинках і на квартирах без відповідного судового розпорядження, а також обмежувати свободу пересування громадян і в спрощеному порядку поміщати підозрюваних під домашній арешт. Противники виняткової міри вважають, що вона не приносить бажаного ефекту й ущемляє особисті свободи.



Нагадаємо, сьогодні поліція заарештувала ультра-правого націоналіста, який мав намір убити президента Еммануеля Макрона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrew Показати IP 3 Липня 2017 23:51
Наскільки бачу, Макрон - толковий дядько!
Торі Показати IP 4 Липня 2017 08:44
А коли нам так пощастить з президентом?! Чи це корумповане кодло завжди буде при владі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus