USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мала численні травми та кульові поранення: на Волині померла козуля, яку врятували з-під криги

8 Грудня 2021 16:37
Молода козуля, яку врятували з-під криги в селі Промінь Боратинської громади троє місцевих жителів, мала рани, численні травми та кульові поранення. Врятувати тварину не вдалося, 8 грудня козуля померла.

Про це повідомила Суспільному директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.

«Шансів вижити у тварини, коли її привезли 8 грудня у звіринець, було 50 на 50», – зазначила керівниця зоопарку.

«У неї була рана, з якої ветлікар дістав дві дробинки. В козулі були крововиливи і пробита грудна клітина. Коли тварина померла, то вже при розтині виявили інші дробинки. На тварину, значить, полювали, і, певно, на лід її загнали мисливці», – повідомила Людмила Денисенко.

Як розповів у телефонному коментарі місцевий житель Володимир Демчук, тварину до зоопарку забрали волинські екологи та єгері Українського товариства мисливців та рибалок. Каже: до цього часу козуля перебувала в господарській будівлі місцевого жителя на відновленні.

«В понеділок (6 грудня – ред.) козулю відпустили, але вона не могла нормально стати на ноги. Один з чоловіків забрав козулю до себе, відігрівав, лікував, а вчора (7 грудня – ред.) купили антибіотик і давали тварині, бо в неї ще з ноги йшла кров. Потім приїхали екологи та УТМР і завезли в зоопарк», – додав волинянин.





Нагадаємо, мешканці села Промінь Луцького району врятували козулю, яка тонула. Тварина, рятуючись від мисливців, забігла на крихкий лід і провалилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІРУС Показати IP 8 Грудня 2021 17:43
Я би тих мисливців УСІХ НА СХІД ВІДПРАВЛЯВ.ТАМ БІЛЬШЕ АДРЕНАЛІНУ.
Євросоюз Показати IP 8 Грудня 2021 18:20
Люди!!!!! Ми живемо в 21 столітті, а не а кам'яному віці! Тоді люди полювали, щоб не виздихати з голоду! Невже ви такі голодні, невже не можете знайти інше заняття, яке б піднімало вам адреналін! Навіщо мордувати того звіра, він же вам нічого не винен, він просто хоче жити!
Лучанка Показати IP 8 Грудня 2021 18:36
Ніяк нажертися не можуть ті браконєри. Рибу сітками тагають. Останніх тварин винищити хочуть. На війну зброєю махати їдьте
232 Показати IP 8 Грудня 2021 19:00
Яка мразь могла це зробити???!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus