USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Маленьким волинянам обіцяють допомогти бачити життя

15 Серпня 2014 11:27
Наступного року на Волині може з’явитися обладнання для лікування косоокості дітей, завдяки благодійним коштам.

Всеукраїнська акція «Серце до серце» підбиває підсумки. Всього в Україні зібрали 2, 746 мільйона гривень благодійних коштів.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників благодійного фонду «Серце до серця» сьогодні, 15 серпня.

За обсягом зібраних коштів, Волинь посіла друге місце. За два тижні, з 7 по 27 квітня, в краї зібрали 302,143 тисячі гривень. Першою стала Вінницька область, де зібрали більше півмільйона гривень.

Акція мала назву «Я хочу бачити життя». Вона була спрямована на збір коштів для придбання апарату, який допомагатиме лікувати косоокість у дітей.

Волонтери зізнаються, що не сподівалися на таку суму, адже в країні тривають збори коштів на потреби військових. І хоч сума менша, ніж торік, цих коштів має вистачити на те, що сподіваються придбати на Волині.

Зі слів лікаря-офтальмолога Центру мікрохірургії ока, що діє в обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні, Любові Жук, якщо ці всі кошти залишаться в області, то на Волині зможуть придбати апарат Амбліокор, навіть можуть залишитися кошти на інше необхідне обладнання.
До слова, спершу благодійний фонд планував за 50% зібраних коштів побудувати центр для лікування проблем зору у дітей в столиці. Однак, чи реалізують цю мету, з огляду на фінансову ситуацію в країні, вирішуватиме лікарська рада фонду.

Любов Жук розповідає, що волинські офтальмологи щороку приймають до тисячі дітей, з них чверть лікується від косоокості. Та й лікування доволі тривале – на процедури доводиться їздити неодноразово. Тому потреба в такому обладнанні – більш ніж виправдана.
Після засідання лікарської ради, восени, вирішать, де і яке обладнання закуповуватимуть. Любов Жук каже, що раніше майже все устаткування закуповували у «Криммедтесі». Та, зважаючи на анексію Криму, тепер це стане складніше. Щоправда, розповідає офтальмолог, кримські колеги під час зустрічі в Одесі, яка відбувалася у травні запевнили, що й надалі співпрацюватимуть, більш того, навіть самі привезуть необхідне обладнання.

Та де, що і коли закуповуватимуть, вирішиться ближчим часом. А вже навесні, планують координатори акції, апарат уже буде працювати на Волині. Причому, абсолютно безкоштовно, каже регіональний координатор фонду Богдан Іщук.
Всього під час акції задіяли 1,5 тисячі волонтерів, з них півтисячі - у Луцьку, половина з них – студенти. В середньому, один волонтер зібрав 170 гривень. Найбільша сума, зібрана одним волонтером 1,197 тисячі.

До слова, цього разу скриньок майже не було в магазинах. Тепер скриньки були лише у руках волонтерів, лише зрідка в установах, але біля цих скриньок також були волонтери. Так само обіцяють робити і під час наступних акцій, адже, зі слів волонтерів - це найефективніший спосіб збору коштів. Адже волонтер може розповісти для чого ці кошти.
Та й люди нині до благодійних фондів ставляться з пересторогою.

Наступні акції, каже Богдан Іщук, відбуватимуться також під гаслами допомоги дітям. Адже проблем з дитячим здоров’ям вистачає, і потреб в спеціалізованому обладнанні на Волині є чимало. Власне, торік фонд збирав кошти на слухові апарати для дітей з вадами слуху. Нині більше сотні маленьких волинян уже отримали апарати і успішно ними користуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Настя Показати IP 15 Серпня 2014 13:20
Молодці. Приємно що є ще така молодь, як Ви

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus