USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Малята з волинського будинку дитини тимчасово житимуть в Польщі

11 Березня 2022 18:46
Малята з Волинського обласного будинку дитини тимчасово переїхали у місто Кшедліна-Мала, що в передмісті Вроцлава. У спеціалізованому будинку дитини, яким опікуються сестри-монахині, малюкам забезпечені більш комфортні умови. Уряд міста люб'язно запросив працівниць і вихованців до себе.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Григорій Недопад у Фейсбуці.

Таке рішення ухвалили для того, щоб полегшити життя малюків, які не мають батьківської опіки, і для яких надмірним випробуванням стала необхідність евакуації до укриття через повітряні тривоги. Працівниці дитячого будинку поїхали разом із малюками, щоб опікуватися ними й надалі.

Малюків у Польщі зустріли надзвичайно тепло, створили чудові умови для перебування дітей і опікунів, надали безкоштовне проживання і харчування.
«Вкотре приємно вразило приязне ставлення польської громади до українців. Дружба між нашими націями міцніє, а кордони стираються. Діток забезпечили новим одягом, засобами гігієни і всім необхідним.

Наші працівниці, серед яких - чотири медсестри і лікар, доклали всіх зусиль для організації переїзду і для створення сприятливих умов волинським малюкам у Польщі.

Було організовано цілодобове чергування медсестер і лікаря, а також постійна турбота про діток. Наразі вони мають увагу, тепло і турботу, усі здорові й веселі. Усі дітки здорові і веселі. Після перемоги вони повернуться додому», - інформує Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus