USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Будинок дитини у Луцьку надаватиме платні послуги. Що та скільки буде коштувати

13 Серпня 2021 13:49
Обласний спеціалізований будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки, який розташований у Луцьку, надаватиме платні послуги.

Тарифи на відповідні послуги затвердили члени медичної комісії обласної ради. Зауважимо, ці тарифи діятимуть для тих пацієнтів, які звертаються на лікування чи огляд без електронного направлення.

Так, первинний огляд членами реабілітаційної комісії коштує 147 гривень, періодичні огляди або заключний огляд – 48 гривень. Психологічна діагностика та корекція коштує 120 гривень, логопедична діагностика та корекція вартує 227 гривень. Різноманітні процедури коштують від 15 (тубус-кварц терапія) до 105 гривень (лікувальний масаж).
Нагадаємо, штат Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки планують переглянути.

Крім того, депутати затвердили тарифи на платні послуги Волинському обласному медичному об’єднанню захисту материнства і дитинства, обласній інфекційній лікарні, обласному центру екстреної медичної допомоги, обласній психіатричній лікарні.

Керівник обласного управління охорони здоров’я Волинської ОДА Роман Рудоквас повідомив, що профільне управління також погодило ці тарифи.

«Усі тарифи обґрунтовані, я вважаю, що наші лікарні скромно їх обґрунтували. Бо це пряма підтримка наших закладів в непростій ситуації, з якої ми намагаємось вийти», – заначив він.

Читати ще: НСЗУ затримує гроші медзакладам Волині, а тарифи не обґрунтовані. Готують звернення

Голова медичної комісії, депутатка Ірина Горавська, своєю чергою зазначила: за цими тарифами оплачуватимуть медичні послуги пацієнти, які звертаються в заклади без направлення.

«Якщо пацієнт прийшов і хоче отримати послугу, але свідомо не брав направлення, він оплачує цю послугу. Якщо ж з направленням – обслуговується безкоштовно в межах пакету. На вимогу пацієнтів мусимо розширяти кількість платних послуг, бо дуже багато звертаються без направлень, вони згідні заплатити, аби не йти до сімейного лікаря. Є ще категорія пацієнтів, які через релігійні переконання не укладали декларацію з сімейним лікарем. Вони лягають на стаціонарне лікування, і згідні оплатити, щоб не брати направлення і не укладати декларацію. Ми думали, що це будуть поодинокі випадки, але це не так. Наприклад у нашому закладі були такі вагітні – всі приходять з гаджетами, користуються інтернетом і не мають декларації. Тому тарифи треба розробляти практично на всі послуги», – зазначила вона.

Читати ще: Консультація лікаря від 80 грн, КТ – 745-2500. Платні послуги волинських медзакладів

Юлія МАЛЄЄВА

Головне фото – ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 13 Серпня 2021 16:46
А Лопатін що вже не ментівський врач

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus