USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Малюку із Волині, якого повернули «з того світу», потрібна допомога

7 Червня 2019 18:52
Чотирирічному Ромчику Роїку, який живе, попри жорстокі прогнози лікарів, потрібна допомога. Пересадка печінки, зупинка серця, кома… Хлопчика декілька разів витягували з «того світу». «Він не житиме!» - запевняли лікарі. Але, не зважаючи на зневіру медиків, дитина бореться за життя.

Про це розповіла Інформацінйому агентству Волинські Новини мама Ромчика – Ольга Роїк.

Зі слів пані Ольги, життя Ромчика - це щоденна надважка боротьба від самого народження. У три місяці він переніс складну операцію Касая, а в 11 місяців в одній із закордонних клінік дитині трансплантували печінку:

«То був дуже складний випадок, гроші збирали всією Україною. Попри невтішні прогнози лікарів, операцію мій хлопчик переніс, але вже за два тижні нас чекало нове випробування - два тижні коми, зупинка серця на 10 хвилин. Після цього наше життя змінилося. Дитина втратила усі навики. Вирок медиків – Ромчик не житиме. Ми повернулися в Україну. І вже через рік в дитини стався крововилив, температура піднялася до сорока – і знову операція, і знову боротьба за життя. І вона триває уже кілька років», - розповідає мама хлопчика.

З її слів, не зважаючи на те, що медики запевняли, мовляв, Рома не зможе самостійно дихати, їсти та й жити взагалі, позитивні зміни є, хоч і дуже маленькі:

«Синочок сам почав дихати, йому зняли трахеостому з шиї, почав їсти дрібно помелену їжу. Медики зняли гастростому. Ми раз у два місяці їздимо на реабілітацію до Львова, до невролога, на ЕЕГ, МРТ і ще багато іншого. На це все йдуть чималі кошти. Попри величезні суми, нам вдавалось справитись самостійно. Однак, нині всі фінансові ресурси сім’я вичерпала, тож змушені просити допомоги», - звертається до небайдужих людей зболена горем мати, яка не втрачає надії на одужання, або хоча би полегшення стану своєї дитини.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини уже розповідало про історію тоді ще семимісячного Романа Роїка.

«Семимісячний Ромчик Роїк з Луцька може вижити лише з допомогою небайдужих людей. У малюка страшний смертельний діагноз - вроджена атрезія жовчовивідних шляхів. Це призводить до цирозу печінки. Якщо Ромчикові негайно не пересадити печінку від матері, він загине», - йшлося у повідомленні.

Ромчику готові допомогти у Китаї. Там батьки хлопчика знайшли клініку, яка лікує уражений мозок:

«Я бачила діток, які, пролікувавшись у цій клініці, мали гарні результати, вперше сказали слово «мама». Дуже надіюся, що китайські медики допоможуть і нашому Ромчику. Це та соломинка, за яку я чіпляюсь, аби допомогти своїй дитині. Без цієї реабілітації нас відмовляються оперувати у Польщі: дитині терміново треба зробити операцію із закриття брюшної стінки (зашиття м'язів живота). Цю операцію мали зробити через рік після пересадки печінки, але зважаючи на стан Ромчика, її відтермінували на невизначений час. Ця операція триває 6 годин – і аби її перенести, стан дитини треба стабілізувати.

Тому я дуже сподіваюся, що нам вдасться полікуватися у Китаї, оскільки в Україні таких клінік, на жаль, немає. За весь курс потрібно заплатити 72 тисячі доларів. Для нашої родини – це нереальна сума, але відступати ми не можемо, не маємо права, бо життя нашої дитини – найголовніше для нас. Пробачте, але ми змушені звертатися до вас по допомогу», - благає про допомогу мама маленького волинянина.

До слова, за станом на сьогодні родині уже вдалося зібрати 22 тисячі 400 доларів, але до потрібної на реабілітацію та лікування дитини суми – 72 тисячі доларів, ще далеко.

«10 червня ми їдемо на реабілітацію до Львова. Потім в липні плануємо доробити усі необхідні для перельоту документи – візи на виліт до Китаю в серпні. Наразі синочок почувається значно краще! Ми навіть можемо ходити гуляти. З нетерпінням чекаємо на переліт до Китаю – адже це єдина наша надія», - витирає непрохану сльозу мама Ромчика.

Тож, давайте допоможемо Ромі і далі дивувати лікарів та радувати маму досягненнями. Реквізити для надання допомоги:

5168 7573 9487 3857 Роїк Ольга (мама).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus