USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Малолітнім циганам жебракувати допомагає законодавство України?

9 Липня 2009 08:51
Два десятки батьків цього року покарали за втягнення дітей у злочинну діяльність. Про це у коментарі для «Волинських Новин» розповів старший оперуповноважений у особливо важливих справах відділу кримінальної міліції УМВС України у Волинській області Микола Побережнюк.
За словами підполковника міліції, за перших п’ять місяців цього року було зареєстровано сім кримінальних справ за втягнення дорослими дітей у пияцтво, чотири за схиляння до вживання наркотиків, стільки ж за неналежне створення умов виховання та проживання дітей. Також за цей період виявлено 22 факти втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.
Особливу увагу Микола Побережнюк звернув на використанні дітей для жебрацтва. Цьогоріч зареєстровано два таких випадки – у Ковелі та Луцьку. Хоча серед циган таке явище доволі поширене, але притягнути їх до відповідальності досить важко. По-перше, неможливо залучити свідків, оскільки обличчя циган важко запам’ятовуються. По-друге, самі діти ромів не зізнаються у тому, що їх змушують жебракувати. Прослідкувати і записати на камеру факт передачі зібраних коштів важко, оскільки малолітні жебраки не відразу віддають здобич батькам.
Також своєрідними перешкодами, за словами працівника міліції, є відсутність нюансів у законодавстві та прокуратура, яка завжди стоїть на боці прав людини. Тобто, щоб притягнути до відповідальності циган за використання дітей у жебрацтві, потрібно зібрати низку доказів, що також не завжди спрацьовує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus