USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Мальта планує дозволити 16-річним підліткам балотуватися в мери

17 Жовтня 2023 00:21
Мальта планує дати дозвіл підліткам ставати головами сіл та мерами міст. 16-річним мальтійцям вже можна балотуватися на виборах до місцевих рад.

Про це пише Reuters, передає 24 канал.

Заяву про те, що 16-річним підліткам дозволять ставати мерами міст, зробив міністр самоврядування Мальти Оуен Боннічі. Зараз очолити місцеву або сільську владу в країні можна з 18 років.

Мальта є країною з найменшим населенням в Євросоюзі. Вона планує стати першою державою, де 16-річні громадяни можуть бути мерами або заступниками мерів. Так влада хоче засвідчити свою велику довіру і надію на молоде покоління.

Міністр Боннічі сказав, що розпочав свою політичну кар’єру в 20 років. Тоді люди вважали це дивним.

«За останні кілька років ми бачили, як молодь отримала не лише право голосувати у 16 ​​років, але й брати участь у виборах до місцевих органів влади. Тепер ми даємо їм право бути обраними мерами», – наголосив він.

Жителі Мальти ставляться до такої ініціативи неоднозначно. Місцеве видання Times of Malta провело опитування громадян щодо цього рішення. 97% респондентів виступили проти.

«Засідання ради затримали, бо мер чекає, поки мама підвезе його до офісу», – пожартував один із опитаних мальтійців.

Такі жарти мають певний сенс, адже водійські права на Мальті можна отримувати лише з 18 років.

Також кепкують з того, що 16-річний мер не зможе навіть одружитися в цьому віці. У мальтійському законодавстві до 18 років дозвіл на шлюб мають давати батьки або суд.

Вибори до місцевих рад на Мальті відбуваються кожні 5 років. Наступні пройдуть в червні 2024 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus