USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Мальта стала першою країною ЄС з колективним імунітетом до COVID-19

25 Травня 2021 11:06
Мальта вакцинувала 70% свого дорослого населення як мінімум одним щепленням від COVID-19, ставши першою країною Євросоюзу, яка домоглася так званого колективного імунітету.

За словами віце-прем’єра, міністра охорони здоров’я країни Кріса Ферне, близько 42% дорослого населення Мальти вже отримали дві дози вакцини від коронавірусу, а майже 70% зробили хоча б одне щеплення. Таким чином, за словами Ферне, Мальта стала першою країною, яка досягла колективного імунітету, повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

«Вакцини вводяться кожні п’ять секунд», – сказав Ферне на пресконференції.

Наразі вакцинація відкрита для всіх жителів Мальти старших за 16 років. Але, зі слів Ферне, дітям у віці 12 років і старшим також будуть зроблені щеплення, якщо європейська медична влада дасть добро.

Міністр зазначив, що громадяни, які пройшли повну вакцинацію, з липня не носитимуть маски на вулиці. Масочний режим залишиться обов’язковим тільки в приміщеннях.

Перед цим органи охорони здоров’я Мальти заявили, що з 1 червня носити маски на пляжах більше не потрібно. А 24 травня були зняті обмеження на відвідування тренажерних залів і басейнів, час роботи ресторанів продовжено до півночі. Раніше вони повинні були закриватися о 17: 00.

За останній тиждень на Мальті щодня реєструвалося в середньому три нових випадки зараження коронавірусом, при цьому показник позитивних результатів тестів становив 0,2%. У понеділок було повідомлено про два нових випадки інфікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 25 Травня 2021 11:38
То нічого , що населення там близько 500 тис. В Україні без вакцин вже більше мають імунітет . Як можна наводити для прикладу , не назвавши кількість населення . Може треба якось у процентне співвідношення переводити або на 100 тис людей
Дуже просто до Просто Показати IP 25 Травня 2021 13:33
Просто навчись читати, або по буквах, або по складах, - ... Мальта вакцинувала 70% свого дорослого населення ... Ось тут тобі і процентне співвідношення, і воно ж діє в розрізі 100 тис. людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus