USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Манафорт продовжував вести політичні справи в Україні у 2018 році, – ЗМІ

10 Лютого 2019 11:19
Колишній політтехнолог Партії регіонів та екс-голова передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні у 2018 році. Після того, як йому було винесено звинувачення у рамках слідства спецпрокурора Мюллера.

Засідання суду, яке пройшло 4 лютого, проходило за зачиненими дверима, та стосувалось, зокрема, звинувачень, висунутих проти Манафорта у брехні слідству. Про це повідомляє The Washington Post, яке цитує частину протоколу засідання у справі Манафорта.

Засідання суду, яке пройшло 4 лютого, проходило за зачиненими дверима, та стосувалось, зокрема, звинувачень, висунутих проти Манафорта у брехні слідству.

«Прокурори стверджують, що Манафорт продовжував працювати над політичними питаннями в Україні у 2018 році, після того, як йому оголосили обвинувачення», – пише WP.

Під час слухань, зафіксованих у стенограмі, йшлося також про те, що політтехнолог міг брехати слідству, аби підвищити свої шанси на помилування.

Прокурор Ендрю Вайсман наголосив, що Манафорт міг брехати з метою приховати злочинну схему та направити гроші собі у той час, як він виконував неоплачувану роботу для передвиборчої кампанії Трампа.

«Якщо суддя визнає, що Манафорт таки брехав слідству, це може вплинути на його вирок», – зазначає газета.

У протоколі також йдеться, що зустріч у серпні 2016 року Манафорта і Костянтина Килимника, якого у США звинувачують у роботі на спецслужби РФ, «є важливою для слідства, яке веде прокурор», – передає «Голос Америки».

Як видно з опублікованих документів, під час цієї зустрічі йшлося про Україну.

За даними ЗМІ, могло йтись про пропозицію так званого «мирного плану» для України.

«За новими документами суду, Килимник, заступник Манафорта, пов’язаний з російською розвідкою, був у Вашингтоні на інавгурації Трампа і зустрічався з Манафортом щодо мирного плану між РФ та Україною, який, як ми знаємо, передбачав роль для проросійського колишнього президента Януковича», – написав у Twitter журналіст The New York Times Кеннет Вогель.




Під час засідання у понеділок прокурор Ендрю Вейсман підкреслив, що Манафорт «докладав надзвичайних зусиль», щоб «не надавати доказів, які могли б бути використані проти пана Килимника».

«За результатами судового слухання в понеділок, суддя федерального суду США Емі Берман Джексон відклала винесення вироку Манафорту до 13 березня з початкової дати у 5 березня», – пише «Голос Америки».

Манафорт, який очолював передвиборчий штаб республіканця Трампа на виборах 2016 року, обвинувачують у змові проти Сполучених Штатів. Політтехнолог уклав угоду з Мюллером у вересні 2018 року. Він погодився співпрацювати з прокурорами в розслідуванні про ймовірне втручання Росії у виборчий процес у США. Політтехнолог визнав провину у змові проти США і змові з метою перешкоджання правосуддю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus