USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Мандрівний вішак» шукає собі подругу

28 Квітня 2017 17:01
Театр «Гармидер» оголосив прийом заявок від театрів, які бажають взяти участь у цьогорічному «Мандрівному вішаку», а також привідкрив завісу четвертого фестивалю театрів за межами театру.

Із цією метою представники «Гармидеру» 28 квітня провели зустріч із своїми прихильниками.

Організатори розповіли, що 30 червня закінчиться прийом заявок від театральних труп. Із того часу відбуватиметься відбір вистав, які вдасться втиснути в три фестивальні дні. А вже з 15 липня громадськість знайомитимуть із колективами-учасниками «Мандрівного вішака».

Остаточну програму фестивалю буде сформовано на початку вересня, а сам «Мандрівний вішак» матиме місце протягом 15–17 вересня.

Проте уже зараз гармидерівці поділилися кількома особливостями цьогорічного фестивалю театрів.

Так, акторка театру «Гармидер» Алла Доманська підкреслила, що головна мета фестивалю залишається незмінною і полягає в тому, аби показати лучанам усю театральну різноманітність, присутню в Україні та за кордоном.
Режисер театру Руслана Порицька, своєю чергою, повідомила, що головний герой фестивалю – Мандрішак – зараз депресує. «У нього часто запитували, чому він самотній, і він почав про це задумуватися. Здається маємо сучасний та оптимістичний фестиваль, а Мандрішак постійно один. Він навіть не має моральної підтримки», – зауважила Порицька.
Тому «Гармидер» вирішив знайти йому подругу. Із цією метою оголосили прийом заявок від потенційних «наречених» Мандрішака.

Як і минулих років, організатори продовжують традицію об’єктивного суддівства, тому запрошують охочих і відповідальних осіб спробувати свої сили в якості суддів на майбутньому фестивалі. Також розраховують на активну допомогу громадськості, зокрема й фінансової.

Присутні на зустрічі, своєю чергою, долучилися до вибору місць для театральних постановок, аби «продемонструвати наш красивий Луцьк якнайбільшій кількості людей із інших міст України та закордону». Для цього вони на папірцях записували свої варіанти та вкидали їх до сортувального капелюха. Першу локацію уже вибрали. Нею стала площа Ринок у Старому місті, інші пропозиції організатори пообіцяли розглянути згодом.
Наостанок усі охочі змогли хоча б трохи допомогти організаторам із визначенням особливостей майбутнього «Мандрівного вішака». Для цього вони, наприклад, записали своє бачення того, яким має бути фестиваль, і перефарбували символ дійства – вішак – у малиновий колір.
Усю детальну інформацію про фестиваль організатори обіцяють своєчасно розміщувати на своєму офіційному сайті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus