USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Мандри п’яної дівулі та ще низка пригод: нічне життя Луцька очима патрульних

2 Серпня 2017 17:28
Луцькі патрульні поділилися цікавими фактами з нічного патрулювання з 1 на 2 серпня.

У ніч на 2 серпня життя в Луцьку не надто вирувало, резонансних викликів не було, попри це – кілька цікавих моментів варті того, аби розповісти про них більше.

Про це йдеться на сторінці патрульної поліції Луцька у Фейсбуці.

На годиннику – 21, а на планшеті висвітлилось чергове завдання – бійка. 23-річна дівчина «легкої» поведінки розпивала алкоголь з трьома хлопцями на вулиці Гордіюк. Згодом до компанії підійшов четвертий, наніс одному з учасників компанії ножове поранення в шию.

На місце викликають слідчо-оперативну групу, потерпілих доставляють до лікарні.
Щоправда, тут нікого не шпиталізовують, та і від написання заяв усі відмовляються. Дівчина далі подалась в мандри нічним містом, бо згодом надійшло повідомлення від лікаря, що в тої – забійно-рвана рана верхньої губи. Після надання допомоги її відпустили.

Далі один з екіпажів просить підвезти прилад Драгер. На місці події, по вулиці Ветеранів, застаємо жінку, яка, за словами очевидців, керувала напідпитку. Жінка проходить перевірку на місці – результат 0,34 проміле. Однак наполягає на тому, щоб її повезли в наркодиспансер. Згодом повідомляють, що в медзакладі результат перевірки на вміст алкоголю показав допустиму норму, відтак, протокол не склали. Очевидно, що на декого алкоголь з часом діє сильніше, а в декого – просто вивітрюється.



На годиннику – приблизно 22.30 – і повідомлення про спробу проникнення в квартиру на проспекті Соборності. Прибули на місце – виклик не підтвердився, пенсіонерці здалось, що хтось хоче пробратись у чуже помешкання, насправді – це були люди, які там проживають.

Через кілька хвилин – повідомлення про порушення тиші закладом харчування. Лучанин обурюється, що одна з піцерій на проспекті Соборності працює після 22 години, також у закладу голосно працює кондиціонер, чим заважає людям, які проживають над приміщенням піцерії. Патрульні пояснюють, що надання дозволів щодо режиму роботи – не їхня компетенція, також вони не можуть регулювати звучність роботи кондиціонера. Радять громадянину звертатись до міської ради. Хоча й погоджуються, що такий заклад на першому поверсі багатоповерхівки – не зовсім зручний для інших людей.

Трішки їдемо різними вулицями міста, роздивляємось, приглядаємось. Заступник командира роти розповідає, що найважче сприймаються виклики, де є діти. «Ось учора, 31 липня, прибули на виклик про сварку між братом і сестрою, а в жінки – п’ятеро дітей, замурзані, недоглянуті, але такі милі, усміхаються. Всі вони – від різних батьків. Що може дати їм така матір? І якою буде їхня доля?», - риторично запитує інспектор.

Нашу сумну розмову «розбавляє» цікаве повідомлення: заявник поскаржився у службу 102, що дві нетверезі жіночки чіпляються до його знайомого. Сміх сміхом, але й на такий виклик потрібно реагувати, скрізь необхідно розібратись, всюди треба навести лад нашим інспекторам.

Після опівночі надходить тривожний сигнал від колег з дорожньої патрульної поліції: на трасі в напрямку Ягодина, неподалік Ковеля, трапилось ДТП з потерпілими: попередньо дві автівки (Chevrolet та BMW на німецькій реєстрації) зіткнулись «лоб в лоб», троє потерпілих – всі живі. Що буде далі – розбиратимуться місцеві слідчі з районного управління поліції. Згодом отримуємо моторошні фото з місця події – транспортні засоби перетворились на купи брухту.



І ніби на продовження розмови про дітей – помітили хлопчика, який йшов тротуаром по проспекту Відродження. Його побачив інспектор Влад, який був за кермом. Зупинились, запропонували підвезти. 8-річний хлопець поліції не боїться, охоче сідає, розповідає про себе. На годиннику – 1 година ночі, а йому ще вдень мама дала гроші на морозиво і відпустила гуляти.

Вдосталь походивши містом, хлопець направлявся додому і був вже зовсім близько. Ми під’їжджаємо до під’їзду, у дворі – нетвереза мама, її кавалер і бабуся. Всі нападають на Юру з питаннями, де він був. А нашому обуренню немає меж. Бабуся каже, що хлопець частенько втікає з дому і його треба показати психологу. Цікавимось, чому не зателефонували на службу 102. «Та 102 – це вже остання інстанція! – каже кавалер. – Ми його самі цілий день шукали, скрізь були, до всіх їздили». Ми ще раз наголошуємо, що в таких випадках потрібно негайно телефонувати на службу 102, адже зволікання може навіть коштувати життя. Бабуся піднімається з онуком в квартиру. Мама з кавалером залишають на вулиці.

Їдемо далі: до обласної лікарні, що на проспекті Грушевського, намагаються потрапити невідомі люди. Дуже хочуть, щоб їхнього товариша негайно оглянув хірург. Усі троє – з явними ознаками сп’яніння. Є тут ще один чоловік, якому здалось, що його фотографують, він вимагає видалити фото, показати вміст телефону, бо ми «порушили його права» і він «не хоче появлятись в інтернеті». Врешті, з ними залишається розбиратись інший екіпаж. Згодом ми дізнаємось, що до хлопців, які посеред ночі «ламались» в лікарню, таки вийшов черговий хірург.



Далі – знову тривожні сигнали. На вулиці Шухевича жінка всередині квартири кричить про допомогу. Не обходиться без допомоги ДСНС – вірних супутників патрульних поліцейських. Ті проникають всередину, з жінкою все гаразд, шпиталізації не потребувала.

Але тим часом службу ДСНС очікуємо зовсім поруч, на проспекті Перемоги. Тут сестра з мамою прийшли до квартири, яку винаймає брат, і побачили біля дверей сліди крові. Всередині не було ні звуку, квартиру не відчиняли, останній раз мати з сином розмовляла десь три години тому. Звісно, всі налякані, що могло трапитись з хлопцем. Врешті, прибувають рятувальники, вирішують пробиратись на 4 поверх через вікно. Серед них – і патрульний Тарас, який одягнув шолом та піднімався по драбині, щоб першим потрапити в квартиру. Рідні та медики очікують в коридорі, напруга зростає, хвилюються, що їх чекає, коли відчиняться двері. Нарешті рятувальники відчиняють двері, заходимо всередину, будимо хлопчину, який мирно спав на ліжку, за ознаками – вживав напередодні алкоголь, і то чимало. Добре, що з ним все гаразд. Мама розгублена і вдячна, сестра радісна, син нічого не розуміє. Врешті, так їх і залишаємо.

Тим часом, на годиннику – близько 4 години ранку: пора й перепочити, ставимо кілька хвилин перерви, швиденько їмо і їдемо далі.

На щастя, резонансів, погонь і трагедій цієї ночі не було, але роботи вистачало всім, всі 6 екіпажів були зайняті – опрацювали понад 40 викликів за ніч. У вільний час патрулювали двори, парки, місця потенційного скупчення людей.

З того, що закарбувалось найбільше, - це 8-річний хлопчик, який довго гуляв Луцьком та очікування відчинення дверей, за якими мирно спав хлопець. Добре все те, що добре закінчується.

Гідно несемо службу далі, все – заради Вашої безпеки!
https://www.volynnews.com/news/auto/u-lutsku-piana-vodiyka-pyla-priamo-za-kermom/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Кіндрат Панасович Показати IP 2 Серпня 2017 17:36
прямо-таки ангели ночі, БЕТМЕНИ-нічні герої! Слава Сабакаву!
Я Показати IP 2 Серпня 2017 17:44
Мені соромно ,що в мому Луцьку є отакі"мами",бродяги з шалавами,"сини"бухі,а та піцерія дійсно працює до 00.00 хоча пише до 22...і взагалі люди,що з вами робиться?будьте людьми,а цим хлопцям поліцейським дай Бог здоров'я і терпіння...
02.08.2017 Показати IP 2 Серпня 2017 18:42
Оце реформа дала сильних фахівців. А міліція можна подумати з цими діячами нічної гульні не боролися. Тоді виїжджало СОГ фактично на своїх авто і дільничі добиралися самі, а не на Пріусах чи Ісузу. Патрульні взагалі пішки ходили. Порядку було більше. А саме головне, що не порушувались конституційні права громадян. І навіщо викидати стільки грошей платників податків на цих ППсів якщо змін ніяких немає. P.S. ранішу таких хвалебних од ментам не було, значить реформа не вдалась.
Я до 02.08.2017 Показати IP 2 Серпня 2017 19:54
Не порушувались конституційні права?просто в тебе раніше інтернету не було,а я знаю як було,били не тільки правопорушників,били і потерпілих,це зараз один випадок зняли на телефон і кричать ,що їх ущемляють,хоча самі провокують,а раніше гепнуть по почкам тихо і ніхто не знає,так що не мели дурниць,як та бабка,яка хоче в совок вернутись...
02.08.2017 до Я до Я Показати IP 2 Серпня 2017 23:47
Про які совки Ви пишете. Нова ППС це безлад. Заберіть в них авто і пальне яке вони спалюють, зробіть зарплату 3,0 тис.грн. і побачимо як вони запрацюють. До 2013 року інтернет був як і зараз, але міліцію ніхто так не піарив як поліцію в ЗМІ. Отже, провал реформи. Конституційні права,- коли викликаєш ППсів, а вони тебе везуть у міський відділ в наручниках як бандита то про що Ви пишете, чи хочете сказати що нова поліція менше б'є і заламує людей чим мінти... P.S. Навіщо платити більше коли нічого не змінилось. Кого Ви хочете обманути наголошуючи про совки.
Вітюня Показати IP 2 Серпня 2017 19:40
Сором таке писати про цих недоношених! Визвали ще один патруль щоб привіз драгер, люди ми мабуть вже зовсім йоб... В бурсі на техніка вчитись мінімум 3 роки, а тут б#я нова поліція за три місяці всьому навчить. Є гарна приказка, ДУРЕНЬ ДУМКОЮ РАДІЄ. Тобто наші поліцаї, колишні мєнти по подвалах лазили і притонах. В цих трьох місячних щось запитай, ні краще не питати бо приїдуть всі патрулі чи раоулі і будуть ламати руки. Оце вони вміють.
Микола Показати IP 2 Серпня 2017 21:17
Просто жах, скільки бидла в Луцьку. І мега-респект поліцейським, які щодня розгрібають це лайно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus