USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Маневицька лікарня потребує реконструкції приймального відділення

28 Травня 2021 20:37
Волинські депутати просять відшукати кошти на реконструкцію приймального відділення Маневицької центральної районної лікарні.

Про це стало відомо під час засідання сесії облради.

Депутатка Людмила Кирда повідомила, що свого часу Маневицька ЦРЛ була включена в додатковий перелік опорних медичних закладів області. Одна з умов функціонування медзакладу в такому статусі – повноцінне приймально-діагностичного відділення, облаштоване відповідно до всіх вимог медреформи.

«У 2020 році за вказівкою обласної державної адміністрації була виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію приймального відділення і проведена експертиза ПКД. Усе це зроблено за кошти місцевого бюджету. Кошторисна вартість робіт – 9 мільйонів гривень. На жаль, обіцяні державні кошти на цей об’єкт не надійшли. Водночас маневиччани будуть розпочинати реконструкцію приймально-діагностичного відділення та виділили з бюджету громади 1,3 мільйона гривень з місцевого бюджету, але цих коштів недостатньо щоб профінансувати повністю роботи», – каже депутатка.

Тож Людмила Кирда у запиті попросила голову ОДА та керівництво управління охорони здоров’я віднайти можливість і знайти кошти на цей об’єкт. З її слів, Маневицька ЦРЛ обслуговує понад 50 тисяч жителів, має 12 пакетів мед послуг, підписаних з НСЗУ. Депутати підтримали запит колеги.

Нагадаємо, минулого року на облаштування приймальних відділень у волинських лікарнях, які визнані опорними закладами, передбачили понад 50 мільйонів гривень. Серед них – реконструкція таких відділень у Волинській обласній клінічній лікарні, Луцькій міській клінічній лікарні та низці інших.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus