USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Маневицьке лісове господарство отримало сертифікат європейської якості

4 Червня 2009 15:43
Маневицьке лісове господарство, яке першим на Волині продемонструвало, що тут працюють на рівні всесвітніх стандартів, долучилося до 9% сертифікованих лісів світу. Про це 4 червня повідомляють «Волинські Новини».
 
«Це достатньо серйозна робота, яка посприяла тому, що зараз отримуємо замовлення від закордонних партнерів, які хочуть використовувати якісну деревину», – каже директор ДП «Маневицьке ЛГ» Зиновій Колісник.
 
Питання охорони праці, співробітництва з місцевими громадами, дотримання прав людини, – ось лише кілька аспектів, які контролюються міжнародними експертами. Досить велика увага приділяється збереженню природи (мають враховуватися природоохоронні, екологічні моменти). Загалом, оцінюють ведення лісового господарства за 200 показниками.
 
«У наш час питання сертифікації надзвичайно оптимізувалося. 22 квітня цього року Європарламент прийняв законодавчий акт, відповідно до якого після 2011 року до країн Євросоюзу не має права імпортуватися не сертифікована деревина», – розповідає голова правління непідприємницького товариства «Товариство лісової сертифікації в Україні», доцент кафедри лісового менеджменту Національного університету біоресурсів і природного користування України Павло Кравець.
 
«Отож, Маневицьке лісове господарство вже працює на європейському рівні. Завдяки цьому державному підприємству, імпортер, який тут бере сертифіковану продукцію, може половину потрібного обсягу придбавати у інших лісових господарствах Волині, які тепер вважаються контрольованими.
 
Це додатковий плюс, який дозволяє покращити стан сфери реалізації. Знаючи, що Волинь – область передова, вирішив, у першу чергу, завітати до вас і запропонувати співпрацю: за ці півтора року провести відповідну роботу, за результатами якої, усі лісгоспи області могли б отримати сертифікат. Тим більше, що на 70% ваші підприємства готові до такого», – додав пан Кравець.  
 
Довідково:
 
Сьогодні ж 9% усіх лісів світу – сертифіковано. А це означає, що лише четверта частина усієї лісової продукції, яка надходить на ринок, відповідає стандартам. Західні споживачі не хочуть брати не сертифікованого товару, яким би гарним він не був і скільки б не коштував. В Україні сертифікати отримали лише кілька підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus